Rosa LOUIS RIEL ®
search
  • Rosa LOUIS RIEL ®
  • Rosa LOUIS RIEL ®

Rosa LOUIS RIEL ®

€9.00
at season peak IV - VII please ask for availability, VIII - III delivery according to schedule

žiedai apie 4 cm, švelnus aromatas, žydi vieną kartą, itin atspari šalčiui

Container: C5
Graft: own root
Quantity
not in stock, only pre-order

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

 LOUIS RIEL - išvesta Kanadoje 1996 metais. Tai hibridinė krūminė rožė. Žiedeliai nedideli (apie 4 cm), iš pradžių šviesiai rožiniai, vėliau pabąla. Aromatas švelnus. Žydi vieną kartą pavasarį arba vasarą. Šios rožės, kaip ir visos iš kanadietiškos serijos pasižymi itin dideliu atsparumu šalčiui: USDA zona 2, -42C.

_x000D_

 

_x000D_

Kanadietiškos rožės vadinamos išskirtinėmis dėl savo atsparumo šalčiui, ir nieko nuostabaus, kad jos išvestos Kanados prerijose, Mordene, Manitoboje, kuri randasi 3-ioje USDA šalčio atsparumo zonoje, kur žiemos temperatūros krenta net iki -39C. Mordeno eksperimentinis ūkis, vėliau pavadintas Mordeno tyrimu stotimi, įsteigtas vyriausybės 1915 metais. Ūkyje tradiciškai bandomos rojaus obelys ir javai, bet pasaulyje žinomu jis tapo dėl dekoratyvinių augalų ir, ypač, dėl atsparių krūminių rožių sukūrimo. 
Jau nuo 1962 m. pradėtos hibridizuoti “Parkland” serijos rožės, kryžminant Rosa arkansana, kuri, nors ir labai atspari, bet žydi tuščiaviduriais pavieniais žiedais. Dr. Henry Heard Marshall ją sukryžmino su floribundinėmis rožėmis ir taip sukūrė per 40 veislių tarpusavio hibridų. Šiandien žinomiausi jų “Prairie Joy”, “Morden Sunrise”, “Morden Snow Beauty”, “Morden Amorette”, “Morden Blush”, “Morden Fireglow”, “Cuthbert grant”, “Winnipeg parks” ir “Hope for Humanity”. Šios rožės pakenčia iki -35C žiemos šaltį, ir net po ekstremalios žiemos atželia kompaktiškesnis krūmas. Jos atsparios ligoms, reikalauja tik minimalios profilaktikos, sezono metu žydi pakartotinai ir būna visokių spalvų. Analogiškomis savybėmis pasižymi ir kanadietiškos “Explorer” serijos rožės, kai kurios jų pavadintos žinomiausių Kanados meno veikėjų vardais, iš jų žinomiausios “De Montarville”, “George Vancouver”, “J.P. Connel”, “John Cabot”, “John Davis”, “Lambert Closse”, “William Baffin”.

_x000D_

Mordeno tyrimų stoties rožių programa baigėsi 2010 metais, tačiau Morden serijos rožių tolimesnį vystymą perėmė Kanados Medelynų ir Kraštovaizdžio Asociacija (CNLA), ir tęsia genetinius tyrimus.
Parengta pagal Agriculture and Agri-Food Canada (AAFC, Morden, Manitoba, Canada) informaciją.

7ROSLOURIE_1

Data sheet

USDA zone
2 (-45 °C)
Flower colour
changeable
pink
white
Flower
4 - 6 cm
Scent
švelnus
Soil pH
5.5 - 7
Disease resistance
disease resistant