Clematis Viticella Rubra C2.5
search
  • Clematis Viticella Rubra C2.5
  • Clematis Viticella Rubra C2.5

Clematis Viticella Rubra C2.5

€10.66
delivery according to schedule

gausiažiedė, vėlyva

Container: C3
Quantity
Last items in stock

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Tai viena iš seniausių klasikinių smulkiažiedžių raganių. Pasižymi įpatingai ryškia spalva. Augi, gausiažiedė, ilgai žydi, lengva prižiūrėti.

_x000D_

Raganės - nereiklūs vijokliniai augalai, itin puošniais žiedais, kurie dažnai tinka skynimui, net ir nužydėję atrodo puošniai. Dauguma raganių gerai arba puikiai žiemoja Lietuvos sąlygomis. Mėgsta pakankamai purų, giliau įdirbtą dirvožemį, vidutinio derlingumo, nerūgštų. Nereiklios apšvietimo požiūriu, tačiau nemėgsta augti vietose, kur smarkiai įkaista dirvožemis. Deri su vijoklinėmis rožėmis, todėl dažnai auginamos kartu. 

_x000D_

Šio augalo žiedus dieną aplanko apdulkinantys vabzdžiai, tokie kaip bitės, taip pat žiedmusės. Taip pat tai maistinis augalas, skirtas kandžių rūšims, tokioms kaip gražioji kreidinė kandis Melanthia procellata; mažas banguotas umbras, Horisme vitalbata; mažasis smaragdas, Hemistola chrysoprasaria, taip pat kiti. Šio augalo sėklos taip pat yra maisto šaltinis paukščiams, pavyzdžiui, auksakieliams.

_x000D_

Raganių genėjimas skatina žydėjimą ir atliekamas nuo vasario pabaigos iki balandžio pradžios. Genėjimo metu paliekama stiebo dalis 0,5-1 cm virš pumpurų poros.

_x000D_

Genėjimo tipai:
1 (negenimos) - tai raganės, kurios žydi ant pernykščių ūglių. Jos paparastai negenimos. Kai perauga pageidaujamą ūgį, nugenimos iškart po žydėjimo. Paprastai paliekama 1-2 m virš žemės paviršiaus.

_x000D_

2 (lengvai genimos) - dauguma stambiažiedžių raganių. Jos žydi tiek ant pernykščių ūglių pavasario pabaigoje ir vasaros pradžioje, tiek ant ant šiųmečių ūglių rudeniop. Jos nugenimos iki 100 - 150 cm nuo žemės (kuo jaunesnis augalas, tuo žemiau nugenimas, pirmametės ties 30 cm, antrametės ties 70 cm, trečiametės kaip suaugęs augalas). Iki šio aukščio saugu genėti daugumą raganių, jei nesate tikri kokiai grupei jos priklauso.

_x000D_

3 (smarkiai genimos) - tai vėlai žydinčios raganės, kurios pražysta ant jaunų ūglių ir žydi apie vidurvasarį. Pvz. viticella - mėlynžiedės ir jackmanii grupių. Jos genimos virš antros ar trečios pumpurų juostos (pirmametės apie 30 cm, antrametės 40 cm, trečiametės 50 cm). Taip naudokite šią techniką jei norite apriboti augimą tangutinių raganių (tangutica group). O štai Texensis g. raganes nugenėkite iki 5-10 cm nuo žemės.

2CLEVITRUB_1
1 Item

Data sheet

Height
150 - 250 cm
Light
semi-shade
sunny
USDA zone
4B (-32 °C)
Care
easy
Soil drainage
moist, well drained
Flowering
July-September
Flower colour
purple
Flower
4 - 6 cm
Pruning
spring
tolerant
Garden type
architektūrinis
kotedžas - neformalus
miesto - kiemo
Planting place
Vijoklis ir siena
palei sieną
valgomi vaisiai
Season of interest
rudenį
vasarą
Soil pH
5.5 - 7
Disease resistance
disease resistant