Prunus persica MELRED
search
  •  Prunus persica MELRED
  •  Prunus persica MELRED

Prunus persica MELRED

€20.58
at season peak IV - VII please ask for availability, VIII - III delivery according to schedule
kompaktiškas, vėlyvas, dekoratyvus
Quantity
not in stock, only pre-order

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

MELRED - kompaktiška, vėlyva persikų veislė, kurios žiedai pavasarį - ypač patrauklios rožinės spalvos. Dažnai šis medelis sodinamas kaip dekortayvus akcentas sode, kuris dar ir duoda vaisius. Sunokę persikai (rugsėjo mėn.) vidutinio dydžio, saknūs ir saldūs. Medelis neaugus, o dar ir įskiepytas ant žeamūgio poskiepio, tad puikiai tiks nedideliam sodui prie namų.

_x000D_

Persikai ir nektarinai (Prunus persica, P. persica var. nectarina)
Lietuvoje per dešimtmečius yra rajonuotos ir akiavimo būdu dauginamos šios veislės: Maira, Sočnyj, Ševčenkos, Inka, Sigla, Dniepro, Redgold, Harco.
Jų atsparumas šalčiui didesnis, nei importinių medžių, pirmiausia dėl naudojamo poskiepio (vyšninė slyva) ir dėl veislės tinkamumo mūsų klimatui.
Visi persikai ir nektarinai yra savidulkiai (derės vienas pats), dažnas žydi jau pirmais metais ir jau visi deri nuo trečių metų. Medžių ilgaamžiškumas - iki keliolikos metų, arba iki pirmos ekstremalios žiemos, jei pasodinsite netinkamoje vietoje.
Ideali vieta - šilčiausia sodo vieta, užuovėjoje nuo sausų šiaurės ir rytų krypčių vėjų, šešėlyje nuo rytų ir pietryčių saulės ankstų pavasarį, ten kur mažesni temperatūros šuoliai, ne dauboje, geriau šlaite ar ant kalnelio, kur mažiau būdingos vėlyvosios šalnos.
Ideali dirva - kaip ir kitiems stambiavaisiams kaulavaisiams - nerūgštį, pakalkinta, bent vidutinio ir aukštesnio derlingumo priemolis, molis, priesmėlis (praturtintas kompostu).

_x000D_

Genimi panašiai kaip vyšnios ir nektarinai. Kadangi dera pagrinde vien ant pernykščių ūglių, genėjimo tikslas pakeisti senuosius derėjusius ūglius naujais. Lietuvos klimato sąlygomis perspektyviausia formuoti vėduokle (kordonu) prie pietinės ar pietvakarinės  sienos, nes taip patogu apsaugoti agroplėvele: vaisius nuo paukščių, kamienus  - nuo staigių temperatūros pokyčių ankstyvą pavasarį, o, svarbiausia, žiedus - nuo nušalimo šaltomis naktimis.

_x000D_
_x000D_

Lietuvoje užaugintų vaismedžių sodinukų kokybė yra griežtai reguliuojama Augalininkystės tarnybos, ir atitinka aukštesnius reikalavimus ligų kontrolei, nei dauguma importinių sodmenų, o ant kiekvieno vaismedžio privalo būti augalo pasas su griežčiausia SP-B2 nuoroda. Todėl Lietuvoje, skirtingai nei pvz. Lenkijoje, pažabotas nepagydomos bakterinės degligės ir kitų pavojingų ligų plitimas.

_x000D_

Visiems sodinukamas taikoma prigijimo, kokybės ir veislės atitikimo garantija.

_x000D_

Užsakymo nuoroda:

_x000D_

https://www.vitaflora.lt/lt/vaismedziai-vaiskrumiai/persikai

_x000D_

Visi vaismedžiai:
https://www.vitaflora.lt/lt/vaismedziai-vaiskrumiai

_x000D_

Specializuota tik vaismedžių grupė FB, junkis, dalinkis patirtimi ir tobulėk: https://www.facebook.com/groups/fructus

_x000D_

Augalų pristatymo grafikas: https://www.vitaflora.lt/lt/pavasario-grafikas

_x000D_
3PMKPRUPERMEL