Hibiscus syriacus BLUE CHIFFON 2 YEARS P9
search
  • Hibiscus syriacus BLUE CHIFFON 2 YEARS P9

Hibiscus syriacus BLUE CHIFFON 2 YEARS P9

€8.26
at season peak IV - VII please ask for availability, VIII - III delivery according to schedule

Žydi liepos-rugsėjo mėn., žiedai valgomi.

Container: 15Ø
Quantity
not in stock, only pre-order

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Šiuolaikiniame sode labiausiai vertinami daugiafunkciniai augalai – kompaktiški, dekoratyvūs, nereikalaujantys priežiūros bei valgomi.Būtent toks ir yra šis hibiskas. Nors ir vadinamas siriniu, su Sirija nieko bendra neturi, paplitęs didesnėje Azijos dalyje.

Sirinis Hibiskas auginamas įvairiose dirvose, išskyrus tik sausus nederlingus smėlius, saulėtoje arba šviesioje vietoje (pietinėje ar pietvakarinėje pusėje). Gimtinėje užauga iki 3 m x 2 m krūmas, o Lietuvoje reikėtų tikėtis perpus tiek. Žiedai išsiskleidžia saulėtu oru, o darganotu lieka susiskleidę.
Nemėgsta kaitros šaknų zonoje, panašiai kaip raganės. Nereikalauja genėjimo ar spec. priežiūros. Pritraukia drugelius ir smulkiuosius paukščius.

Rytų Lietuvoje sodinamas nuo vėjų apsaugotose vietose, o jauni augalai žiemai pridengiami. Atsparumas šalčiui 5A zona, -29 C.

Žydi vėlai vasarą ir rudenį dideliais nuostabaus grožio žiedais, kurie puošia ne tik soda, bet ir lėkštę (!)Valgomi žiedai ir lapai, tiek švieži (išties puikūs salotose), tiek ir perdirbti. Labai malonaus ir švelnaus skonio, lapai traškios, o žiedai kiek želinės konsistencijos. Iš lapų tai pat gaminama arbata, plius visos augalo dalys turi vaistinių savybių.

Pasaulinė organizacija, tirianti augalų naudą žmonijai PFAF (Plants For A Future – “augalai ateičiai”), skiria net 4 iš 5 valgomumo ir 2 medicininio panaudojimo balus.
Plačiau apie tai: https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Hibiscus+syriacus

2TWNHIBSYRDUCDEB_1

Data sheet

Height
150 - 200 cm
Width
150 - 250 cm
Light
sunny
USDA zone
5A (-29 °C)
Flowering
July-September