Braškė SALSA - Fragaria x ananassa SALSA frigo A klasė
    search
    • Braškė SALSA - Fragaria x ananassa SALSA frigo A klasė

    Braškė SALSA - Fragaria x ananassa SALSA frigo A klasė

    €0.82
    at season peak IV - VII please ask for availability, VIII - III delivery according to schedule

    Vėlyva

    Quantity
    not in stock, only pre-order

    The minimum purchase order quantity for the product is 4.

      Delivery policy

    (edit with the Customer Reassurance module)

    Uogos:      nuo raudonos iki tamsiai raudonos spalvos, vidutinio dydžio, su lengva rūgštele, minkštos, skinamos mažais atstumais.

    Sunokimo laikas: 4-6 dienomis anksčiau, nei Elsanta veislės braškės

    Augalas:  lėtai auga, žiedai po lapais dalinai apsaugoti nuo vėlyvų šalnų, auginama sausodse dirvose (neatspari fitoftorai C ir Verticilium genties grybams)

    Veislę išvedė: Cornell University New York, Jungtinės Amerikos Valstijos

    Tėvai: Vibrant x Holiday, 1979 m.

    "Frigo" braškių  daigai

    Retas negirdėjo apie sparčiai pramoniniuose ir mėgėjiškuose ūkiuose išplitusį braškių auginimą pagal "frigo" technologiją. Pagal šią technologiją daigai paruošiami subrendę,  kasami apie spalio vidurį. Daigai laikomi -2 ± 1 °C ir gali būti išsodinami bet kuriuo metu, taip sulaukiama tiek ankstyvo, tiek vėlyvo derliaus. Braškės derlių sunokina per 40 - 60 dienų po pasodinimo.

    Sodinimui paruoštas daigas atrodo nepatraukliai, yra be lapų, tačiau būtent tokius ir reikia rinktis. Pajutę šilumą, daigai sparčiai skleidžia lapus.

    "Frigo" braškių sodinimas

    Braškes geriausia sodinti gerai patręštoje, nepiktžolėtoje dirvoje. Rekomenduojama mulčiuoti balta plėvele, pirmaisiais auginimo metais ji ypač padidina derlių. Juoda plėvelė vasarą gali per daug įkaitinti žemę, ypač po laistymo. Karštu ir saulėtu periodu rekomenduojama mulčiuoti šiaudais. Svajojant apie didelį derlių, patariama laistyti lašeliniu būdu.

    Braškės sodinamos į jau uždengtas plėvele lysves (120 cm) dviem arba trimis eilėmis. Įprasta sodinti dvejomis eilėmis; atstumas tarp eilių 25 cm, tarp braškių 30 centimetrų. Sodinant 3 eilėmis, braškės sodinamos šachmatine tvarka.

    Šaltiniai: dr. Nobertas Uselis, Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas.

    RŪSA