Gunera - Gunnera mannicata P21 C5 pristatymas 2024 m. pavasarį
search
  • Gunera - Gunnera mannicata P21 C5 pristatymas 2024 m. pavasarį
  • Gunera - Gunnera mannicata P21 C5 pristatymas 2024 m. pavasarį

Gunera - Gunnera mannicata P21 C5 pristatymas 2024 m. pavasarį

15,00 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
"dinozaurų maistas"
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

Ko gero, tai didžiausias daugiametis žolinis augalas Žemėje po banano. Galbūt todėl kartais vadinamas "dinozaurų maistu".

_x000D_

Augalo aukštis ir plotis - 2 ir daugiau metrų.  Auginamas nuo šaltų vėjų apsaugotose pusiau pavėsingose vietose.

_x000D_

Gerai atrodo prie vandens telkinių, greičiau auga šiltesnėje vietoje. Mėgsta purią, derlingą dirvą, augimo metu dažnai tręšiamas, kad pasiektų įspūdingą dydį.

_x000D_

Lietuvos klimato sąlygomis, vėlyvą rudenį, nušalus lapams,  mulčiuojama 25-50 cm sluoksniu sausų pjuvenų, durpių ar lapų ir uždengiama neperšlampančiu dangčiu.
Kuo šaltesnėje Lietuvos vietoje gyvenate - tuo storesniu sluoksniu mulčiuokite. Peršalus dirvožemiui - žūsta.

_x000D_

Gunerai reikalinga gan šlapia vieta. Geriausia nusipirkti paprastą 95 litrų kubilą, pradurti ar pragręžti dugne porą skylių, pripildyti durpių ir perlito mišinio (kad labai sunkus nebūtų ir dviese būtų galima pernešti), jame pasodinti, tręšti ir laistyti arba kur šlapia pastatyti su vazonu. Žiemai įsivežti karučiu į garažą ar kitą vėsią patalpą, rūsį.

_x000D_

O paskui balandį pervežti į šiltnamį, o birželį - į lauką. Galima tvenkinyje, baseine užmerkti vazoną iki pusės ar iki briaunų.

_x000D_

Galima atskirti dalį augalo ir parsinešti vazone į patalpas, o kitą surizikuoti palikti pasodintą lauke, kur nors drėgnesnėje vietoje.

_x000D_

Užpilama daug lapų ir uždengiama, kad neperšaltų žemė ir neprilytų, neprisnigtų, neperšaltų kiaurai. O pavasarį atidengiama. Lapai tada keliauja į kompostą.

4gun