Arktinė avietė - rubus arcticus BEATA
search
  • Arktinė avietė - rubus arcticus BEATA
  • Arktinė avietė - rubus arcticus BEATA
  • Arktinė avietė - rubus arcticus BEATA
  • Arktinė avietė - rubus arcticus BEATA

Arktinė avietė - rubus arcticus BEATA

10,74 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
  • vaisiai dekoratyvūs
  • gardūs
  • žiedai rožiniai
  • įrašyta į raudonąją knygą
Konteineris: 15Ø C1.5
Aukštis: 10-15CM
Pasirinkite: 2025 m. pristatymui
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

Šiaurinė katuogė (arktinė avietė) -  Ši veislė ne tik gardžiais vaisiais, bet ir dekoratyviais rožiniais žiedais. Natūraliai paplitusi šiauriniuise Skandinavijos ir Rusijos regionuose. Įrašyta į Lietuvos Raudonąją knygą. Lėtai auga. Mėgsta rūgščią, tačiau derlingą dirvą. Uogos tamsiai raudonos ar violetinės, itin atsparios šalnoms. Jas galima vartoti ne tik šviežias, bet ir džemams, likeriams gaminti, arbatoms ir degtinėms gardinti. s pavadinimas - 'княженика' reiškia 'princesių uoga'. Aukštis siekia vos 30 cm, plotis apie 1 m., tad puikiai tiks, jei neturite daug vietos ar norite dekoratyvinio augalo.

Avietes žmonės augina jau nuo seno (manoma, kad jos kilusios iš Azijos), yra įrodymų, kad jas valgė mūsų protėviai gyvenę urvuose. Tai daugiametis krūmas, vienoje vietoje galintis augti apie 12 metų. Tinkamiausia dirva avietėms yra neužmirkstanti (kur sunkus molis, auginama pakeltose lysvėse ir pasirenkamos atspariausios ligoms veislėms), neutrali ar apyrūgštė, pakankamai derlinga ir turtinga organinėmis medžiagomis.

Avietes reikia apdulkinti, todėl jos pritraukia bites, kamanes, drugelius. Avietės būna 2-jų rūšių: vasarinės - derančios vasarą ant pernykščių ūglių (po derėjimo ūgliai nupjaunami) ir remontantinės - derančios rudenį ant šiųmečių ūglių (pernykščiai ankstų pavasarį nupjaunami). Dauguma žiemoja lauke iki -35C, 4 zona, vazone išlaikytų žemiau -20C. Augumas:  aukštos 1.5+ m., vidutinės apie 1.5 m., žemos iki 1.5 m ir nykštukės. Vazonams iki 20 l tinka nykštukė

#2VPNRUBARCBEA/3

Charakteristikos

Aukštis
10 - 30 cm
Plotis
80 - 100 cm
Apšvietimas
saulėta
USDA zona
4A (-35°C)
Drėgmė
drėgna, neužmirksta
Žiedų spalva
rožinė
Kita
Itin gardu