Avietė - Rubus idaeus LYULIN
search
  • Avietė - Rubus idaeus LYULIN
  • Avietė - Rubus idaeus LYULIN
  • Avietė - Rubus idaeus LYULIN

Avietė - Rubus idaeus LYULIN

5,78 €
pristatome pagal grafiką, eilių dar nėra
  • deri nuo liepos pabaigos iki pat šalnų
  • stambūs vaisiai
  • kompaktiškas krūmas
Konteineris: P12X12X19/C2

Nuolaida perkant didesnį kiekį

Kiekis Vieneto nuolaida Sutaupote
4 2,00 € 8,00 €
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

LULIN (Lyulin) - vasarinė arba remontantinė (galima auginti abiem būdais) aviečių veislė, išvesta kryžminant (‘Newburgh’ × ‘Bulgarski rubin’) × ‘Zeva’. Krūmas kompaktiškas (iki 1.6 m.), stačiašakis, vidutinio augumo, pasižymi itin geru atsparumu ligoms. Uogos stambokos (apie 5 g.) labai skanios, malonaus aromato. Galima valgyti šviežias arba šaldyti, gaminti uogienes.Plantacijose sodinama kas 50 cm eilėje ir 3 m. tarp eilių. Vaisių derėjimo metu paliekami 8-10 stipriausių ūglių į 1 bėginį metrą, plonesni šalinami.

Jei auginate ir kaip remontantinę, ir kaip vasarinę avietę (paliekate visus, ir pernykščius, ir šiųmečius ūglius), ji deri primą kartą nuo liepos iki rugpjūčio pradžios, vidutinis uogos dydis 3-3.5 gramo ir saldumas Brix 7-8. O ant šiųmečių ūglių deri nuo rugsėjo antros pusės iki spalio pabaigos, rudens uogos tokio pat dydžio, o cukrų sukaupia 5.5-6.5 Brix. Vidutinis derlius jei nėra ankstyvų šalnų - iš 1 aro 100-150 kg. bet dėl Lietuvoje dažnų rudens šalnų, rekomenduojama auginti pagrdinde kaip vasarinę avietę.Jei auginate kaip vasarinę avietę (nenupjaunate pernykščių ūglių), ji deri nuo liepos paskutinių ar rugpjūčio pirmų dienų iki spalio vidurio (iki pat šalnų), o derlingumas 80-100 kg iš aro ir priklausomai nuo oro temperatūros nokimo metu, o saldumas gali svyruoti nuo Brix 6 (spalį) iki 9.5 (rugpjūčio viduryje). Šis auginimo būdas Lietuvos agroklimato sąlygomis perspektyviausias.

Avietes žmonės augina jau nuo seno (manoma, kad jos kilusios iš Azijos), yra įrodymų, kad jas valgė mūsų protėviai gyvenę urvuose. Tai daugiametis krūmas, vienoje vietoje galintis augti apie 12 metų. Tinkamiausia dirva avietėms yra neužmirkstanti (kur sunkus molis, auginama pakeltose lysvėse ir pasirenkamos atspariausios ligoms veislėms), neutrali ar apyrūgštė, pakankamai derlinga ir turtinga organinėmis medžiagomis. Avietes reikia apdulkinti, todėl jos pritraukia bites, kamanes, drugelius. Avietės būna 2-jų rūšių: vasarinės - derančios vasarą ant pernykščių ūglių (po derėjimo ūgliai nupjaunami) ir remontantinės - derančios rudenį ant šiųmečių ūglių (pernykščiai ankstų pavasarį nupjaunami). Dauguma žiemoja lauke iki -35C, 4 zona, vazone išlaikytų žemiau -20C. Augumas:  aukštos 1.5+ m., vidutinės apie 1.5 m., žemos iki 1.5 m ir nykštukės. Vazonams iki 20 l tinka nykštukės, didesniems – žemos. Aviečių lapai ir šaknys gerai žinomi dėl savo vaistinių savybių – malšina skausmą, uždegimus, iš jų galima daryti arbatas, kompresus, skalavimo priemones.

1RUBIDALYU_29
17 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
125 - 150 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
4A (-35°C)
4B (-32 °C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
drėgna, neužmirksta
Apdulkinimas
Visiškai savidulkis
Sodo tipas
kotedžas - neformalus
natūralistinis
vazonas ar terasa
Sodinimo vieta
Gyvatvorė
palei sieną
sodas
sodo apvadas
tinka vėjuotos vietos
Dekoratyvus
vasarą
Dirvožemis
Kalkėtas
Molis
Priemolis
bet koks neužmirkstantis
derlingas
Dirvos pH
5.5 - 7
Kita
Itin gardu
Itin vertinga
naudingas paukščiams
pritraukia bites
vaistinis augalas
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms