Dantytalapis (Japonijos imperatoriaus) ąžuolas - QUERCUS DENTATA
search
  • Dantytalapis (Japonijos imperatoriaus) ąžuolas - QUERCUS DENTATA
  • Malksninis ąžuolas - Quercus imbricaria
  • Dantytalapis (Japonijos imperatoriaus) ąžuolas - Quercus dentata

Dantytalapis (Japonijos imperatoriaus) ąžuolas - QUERCUS DENTATA

16,45 €
pristatome pagal grafiką, eilių dar nėra
  • užauga iki 18m
  • auga lėtai
  • savidulkis
Konteineris: C5.6 P20X20x23
Aukštis: 40-60CM
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

Dantytalapis (Japonijos imperatoriaus) ąžuolas - gimtojoje Japonijoje auga saulėtose pakalnėse ir žemumose. Užauga iki daugmaž 18 metrų. Geriau augs drėgnoje dirvoje. Toleruoja gan stiprų vėją, bet pajūrio klimatas netinka. USDA atsparumo zona 4. Savidulkis.

Ąžuolas. Savidulkis lapuotis medis paplitęs visoje Lietuvoje, natūraliose augimvietėse gali augti tūkstantį ir daugiau metų. Auga lėtai, iki 30 metrų.

Augs priemolio ir molio (taip pat labai sunkiose) dirvose. Jauni augalai pakenčia pavėsį.

Medicinoje naudojama augalo žievė - poveikis priešuždegiminis, antiseptinis, tonizuojantis ir kt. Gilės gali būti naudojamos kavai gaminti. Naudingas ir laukinėms bitėms.

Lietuvoje natūraliai auga paprastasis ąžuolas ir sparčiai plinta raudonasis ąžuolas, kuris nereiklus dirvai ir vietai. Esama ir kitų auginti perspektyvių, atsparių ir vertingų ąžuolų rūšių, išvesta daug dekoratyvinių formų. -35C laipsnius šalčio išlaiko pelknis (palustris), dvispalvis (bicolor), raudonasis ir dauguma kitų rūšių ir hibridų.

Dendrologų susirūpinimą kelia ąžuolų nykimas, jų belikę miškuose vos 2 proc., jie kertami eksportui, o atsodinti nespėjama. Besikeičiant klimatui, daugėjant kaitrų ir sausrų šie medžiai silpsta ir nyksta natūraliai: mažėjant gruntinio vandens lygiui, esant itin vėlyvoms pavasario šalnoms, šiltais ir drėgnais periodais puola lapsukis ir miltligė.

Prieš sodindami ąžuoliuką pasirūpinkite, kad jis augtų tinkamoje vietoje ir dirvoje. Nepakanka vien iškasti didesnę duobę ir pripilti komposto, juk ąžuolas ne obelis, augs ne 20, bet 2000 metų toje pačioje vietoje. Dzūkijos smėliuose iškasant dideles duobes galima auginti nebent žemaūges skiepytas dekoratyvines formas arba sodinti arti vandens telkinių. Ąžuolai mėgstą turtingą nerūgščią, drėgmę išlaikančią (pvz. priemolio) dirvą. Gerai auga vietose kur aukštas gruntinis vanduo. Mėgsta augti kitų medžių apsuptyje, tačiau pavėsiui atsparūs tik jauni augalai, todėl ąžuolams augant, teritoriją aplink juos reikės šviesinti, iškirsti trumpaamžius medžius ar krūmus, o ilgaamžius derėtų iškart sodinti atokiau, kad pakaktų vietos ateityje.

1QUEDEN_11
8 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
10 - 15 m
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
5A (-29 °C)
Priežiūra
nereikia
Drėgmė
drėgna, neužmirksta
užmirkimui pakantus
Žydėjimas
balandis - gegužė
Lapai
puošni rudens spalva
pusiau blizgūs
žali
Apdulkinimas
Visiškai savidulkis
Sodo tipas
architektūrinis
miesto - kiemo
Sodinimo vieta
sodas
sodo apvadas
Dirvožemis
Molis
Priemolis
derlingas
Kita
Itin vertinga
akcentas
pritraukia bites
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms