Bijūnas - Paeonia EDITH CAVELL
search
  • Bijūnas - Paeonia EDITH CAVELL
  • Bijūnas - Paeonia EDITH CAVELL
  • Bijūnas - Paeonia EDITH CAVELL

Bijūnas - Paeonia EDITH CAVELL

14,87 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
  • stambūs žiedai
  • pieno baltumo
  • saldus aromatas
Konteineris: C5
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

EDITH CAVELL - žolinis bijūnas, pavadintas britų slaugės, pirmajame pasauliniame kare išgelbėjusios daugybę karių iš abiejų kariaujančių pusių gyvybes, ir padėjusi 200 jų pabėgti iš vokiečių užimtos Belgijos, už ką ji ir buvo suimta ir nuteista myriop. Bijūnas taip pavadintas ir dėl savo aukšto ūgio (net iki 125 cm), ir dėl pieno baltumo baltos spalvos. Žiede yra ir ryškiai geltona spalva centre, ir rožinė dėmelė, žydėjimo metu galinti rastis tiek žiedo pakraščiuose, tiek ir centre.

 Puikieji bijūnai, kitaip vadinami žoliniais (Paeonia lactiflora) - labiausiai papiltę pas mus, o ir visame pasaulyje jau daug šimtmečių. Selekcininkai sukūrę tūkstančius jų veislių. Populiarumą jie pelnė ne veltui, nes turi išskirtinį atparumą šalčiui (-35-42C), toleruoja įvairiausias dirvas ir augimo sąlygas. Krūmai kompaktiški, tvirti, ilgai žydi ir tinka skynimui. Būna ankstyvi, vidurio sezono ir vėlyvi. Nykštukiniai siekia 40 cm, tradiciškai apie 70 cm, ir kai kurie per 90 cm aukštį. Iš jų išvesta daug tarprūšinių hibridų, kurie paveldi atsparumą ir nereiklumą. Bijūnų sodinukus plikomis šaknimis siunčiame tik kovo mėn., o vazonuose - ištisus metus.
Aromatas labai saldus, žiedai labai stambūs, senoviškos išvaizdos, išraiškingi. Išvestas 1916 m. vieno žymiausių to meto hibridizuotojų Kelway.

4GRIPAEEDICAV_

Charakteristikos

Aukštis
80 - 100 cm
100 - 125 cm
Plotis
60 - 80 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
4A (-35°C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
drėgna, neužmirksta
Žydėjimas
birželis - liepa
Žiedų spalva
balta
Žiedas
pilnaviduris
Kvapas
saldus
Genėjimas
tik jei būtina
Sodo tipas
architektūrinis
kotedžas - neformalus
miesto - kiemo
Dekoratyvus
vasarą
Kita
efektingas
tinka skynimui
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms