Bonsas smulkiauogis fikusas - Bonsai ficus microcarpa GINSENG
search
  • Bonsas smulkiauogis fikusas - Bonsai ficus microcarpa GINSENG
  • Bonsas smulkiauogis fikusas - Bonsai ficus microcarpa GINSENG
  • Bonsas smulkiauogis fikusas - Bonsai ficus microcarpa GINSENG

Bonsas smulkiauogis fikusas - Bonsai ficus microcarpa GINSENG

10,74 €
pristatome pagal grafiką, eilių dar nėra
  • vienas nereikliausių bonsų
  • idealus pradedančiajam
  • pakenčia šešėlį ir skersvėjį
Konteineris: 11Ø
Kiekis
Paskutinė prekė

 

Prekių pristatymas

Smulkiauogis fikusas, palyginus su dauguma kambarinių bonsai medelių, yra pakančiausias. Tiek sausam orui, tiek trumpalaikėms sausroms ar trumpalaikiam užmirkimui, ir net nedideliam skersvėjui. Taip pat jį galima laistyti tiesiog vandentiekio vandeniui, nereikia virinti, rūgštinti ar kaip nors specialiai ruošti. Jokiomis ligomis neserga, lapų apipurškimo nereikalauja. Reguliariaus tręšimo taip pat nereikalauja. Toleruoja ir saulėkaitą, ir dalinį šešėlį, ir net keletą savaičių tamsoje jo nepražudys. Vasarą galite auginti lauke, o pažengę augintojai juos lauke adaptuoja ir augina nuo balandžio pab. iki spalio pradžios.

Įprastas laistymo režimas - kartą per savaitę (jei karšta - dažniau, jei šalta - rečiau), visuomet leisti apdžiūti dirvos paviršiui, nelaikyti išbėgusio vandens lėkštelėje, išpilti

Genėjimo taip pat reikalauja mažiau nei kiti bonsai, vienas smarkus šakojimą skatinantis genėjimas vidurvasarį ir iki 2-3 lengvų paformavimų kitais metų laikais. Formavimui nereikia specialių įgūdžių, buitinės žirklės ir sekatorius šiam augalui tinka.

USDA 9B zona, -1 - 6C Minusinėje temperatūroje ar smarkiai susvyravus temperatūrai gali numesti lapus, bet vėliau šilumoje atželia.

BONSAI medeliai

 

Bonsai medelių priežiūra – laiko, pastangų ir žinių reikalaujanti veikla, todėl pateikiame Jums pagrindinę ir svarbiausią informaciją, kurią turėtų žinoti kiekvienas, įsigijęs šį ilgaamžį augalą.

 

 Kambarinis ar lauko augalas?

 

 Tai išsiaiškinti svarbu, nes nuo to priklauso priežiūros sąlygos. Daugelis nustebs, bet specialistai teigia, kad idealiausios sąlygos bonsai auginimui – lauke (tiesa, tinkamiausios sąlygos daugumai rūšių visgi yra subtropiniame klimate ir tik mažuma gali žiemoti vazone Lietuvoje).

 

Mūsų klimatinėje zonoje, bonsai puikiai jausis lauke šiltuoju metu laiku, tačiau orams atvėsus juos reikia laikyti šiltoje, patalpoje su gera oro apytaka, bet be skersvėjo. Vis dėlto, jei bonsai laikysite lauke, parinkite tokią vietą, kurioje jis negalėtų užmirkti ir būtų apsaugotas nuo skersvėjų. Pavyzdžiui, fikusai, šilkmaudžiai (Pseudolarix), persimonai, dyglainės, kriptomerijos, japoniniai klevai, Lietuvoje nežiemojančios kai kurių kadagių ir pušų rūšys, tik ŠILTUOJU metų laiku gali gyventi lauke.

 

Mūsų klimato sąlygomis žiemojantys medeliai – ąžuolai, eglės, pušys, klevai, skirpstai, obelys, rododendrai ir kt. – didžiąją metų laiko dalį galės būti lauke, bet per didesnius šalčius juos reikės arba kruopščiai apdangstyti, arba įnešti į vėsią patalpą – daug kas priklauso nuo augalo rūšies, vazono dydžio, auginimo vietos, drėgmės, vėjuotumo bei kt. Tad iš pradžių geriausia pasirinkite mažiausiai lepią augalo rūšį, pvz., kalninę pušelę.

 

Jei visgi norite medelį auginti išskirtinai kambario sąlygomis: idealus kambario augalas yra Bonsai Fikusas, ne jis toleruoja žemą drėgmės lygį ir yra visapusiškai atsparus. Kiti populiarūs vidaus bonsai: Crassula, Carmona ir Sageretia.

 

 Šviesa

 

 

Pagrindinė priežastis, kodėl bonsai sudėtinga auginti kambario sąlygomis – šviesos trūkumas, juk lauke augantys medžiai šviesos gauna daug daugiau nei mūsų kambariniai augalai. Todėl bonsai medelį rekomenduojama laikyti šviesioje vietoje, pvz. prieš langą, pietinėje pusėje. Žiemos metu bet kuriam bonsui geriausia vieta – ant pietinės palangės. Šviesos trūkumą kompensuoti galima ir specialiai tam skirtais dirbtinės šviesos šaltiniais.

 

 

Drėgmė

 

Bonsai reikia ypač daug drėgmės ore (šildymo sezonu tam reiktų skirti ypatingą dėmesį, tiek augalams, tiek ir žmonėms reikalingas bent jau 40-60 proc. oro drėgnumas). Medelį su vazonu ir sausa lėkštele galima padėti didesniame sekliame padėkle su vandeniu arba jei tokios galimybės nėra, kelis kartus per dieną jį apipurkšti vandeniu. Vanduo turėtų būti minkštas, ne kalkėtas, nepaliekantis baltų dėmių ant lapų ar žemės paviršiaus. Medelį geriausia laistyti ne pagal griežtas, ant etiketės nurodytas instrukcijas, o pagal individualų poreikį.

 

 

Laistymas

 

Dar vienas veiksnys, susijęs su bonsų priežiūra yra laistymas. Labai svarbu, kad augalas nebūtų perlaistomas, kadangi dėl per didelės drėgmės šaknyne trūkstant oro, augalas gali pradėti pūti. Medeliui pradėjus pūti jį išgelbėti bus labai sudėtinga. Sausra mažiau kenkia nei užmirkimas. Ruošdami vandenį laistymui atsižvelkite į augalo rūšies dirvožemio poreikius (pH, derlingumas, mikroelementai)

 

Formavimas

 

Tam, kad bonsai išliktų mažaūgiai, turi būti genimi. Jei nežinote, kaip tai daryti, paprasčiausiai patrumpinkite paaugusius ūglius iki buvusio ilgio, suteikdami medeliui buvusią formą. Prieš pradedant keisti šį augalą, reikia apgalvoti, kokią formą norima suteikti ir pagal tai jį formuoti: laistyti, performuoti, perrišti formą suteikiančias vielas ir t.t. Labiausiai medelį paveikia vielavimas, kurį reikia atlikti ypač atsargiai dėl to, kad lengvai galima ir sužaloti.

 

Tam, kad galėtumėte profesionaliai prižiūrėti šiuos medelius, prireiks specialių įrankių bonsai karpymui, genėjimui, formavimui, lapų dailinimui ir šakelių karpymui. Taip pat gali prireikti specialių lazdelių šaknų valymui ir kitų priemonių. Jei bonsai bus netinkamai prižiūrimas, gali atsirasti žaizdelių, kurias užgydyti padės speciali pasta. Profesionali bonsai priežiūra yra nemažai lėšų reikalaujantis hobis.

 

Linkime Jums sėkmės auginant šį sumažintą gamtos stebuklą – medį.

2GTJFICMICGIN_1
1 Prekės

Charakteristikos

Sodo tipas
vazonas ar terasa
viduržemio jūros klimato
Sodinimo vieta
šiltnamis, oranžerija