Trilapis ponciras - Poncirus trifoliata FLYING DRAGON
search
  • Trilapis ponciras - Poncirus trifoliata FLYING DRAGON
  • Trilapis ponciras - Poncirus trifoliata FLYING DRAGON
  • Trilapis ponciras - Poncirus trifoliata FLYING DRAGON
  • Trilapis ponciras - Poncirus trifoliata FLYING DRAGON

Trilapis ponciras - Poncirus trifoliata FLYING DRAGON

20,65 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
  • veislė raitytomis šakomis
  • išlaiko žemiau minus 25C
Konteineris: 19Ø C3
Aukštis: 20-30CM
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

Trilapis ponciras (Poncirus trifoliata), JAPONINIS CITRINMEDIS - dar žinomas kaip himalajinis citrinmedis arba apelsinmedis (kilęs iš Kinijos ir Korėjos). Dygliuotas, šakotas krūmas. Žiedai balti, kvapnūs, pasirodo pavieniui. Tai vienintelis citrininis augalas metantis lapus. Žydi balandį-gegužę. Atlaiko iki -23C šalčio.

Šiltuoju metų laiku geriausia auginti lauke. Laistyti nekalkėtu vandeniu, dažniau į lėkštutę, tik retkarčiais per viršų, geriausia kai žemės paviršius sausas. Nepalikti stovinčio vandens lėkštutėje. Tręšti NPK trąšomis su daugiau azoto (2:1:1), magniu ir geležim. Žiemą trešiama mažiau. Auginama švelniai rūgščiame dirvožemyje.  Apdulkinti žiedus minkštu teptuku. Jei augalai dauginti sėklomis (sėjinukai), žydėjimo ir derėjimo galima tikėtis tik po 4-5 metų.

Citrusams pavojinga: chloras ir chloruotas vandentiekio vanduo.  Geriau naudoti lietaus,  šaltinio, ežero ar bent virintą nusistovėjusį minkštą vandenį.

Normaliai pergyvena lietuvišką žiemą, net daugiabutyje,  tik reikia pastoviai (bent kartą per dieną ) nupurkšti vandeniu. O kartą per savaitę naudinga nuvalyti dulkes nuo lapų su drėgnu ir minkštu šepetukų. Tai subtropiku augalas. 

Su trąšomis atsargiau,  nes citrusai jautrūs geležies  trūkumui, kaip ir rožės gali susirgti chloroze,  jei trąšose trūksta geležies.  Yra Lietuvoje specializuotos trąšos citrusams pvz. Schultz,  Substral ir kt.  trąšos citrusams. Ten duotos teisingos proporcijos AFK + mikroelementai, geležies želatai. Dėl žemės - galima naudoti rožėmis skirtas žemės. Viena kartą rekomenduojama (pavasarį anksti) persodinti.

3vtfpon_1

Charakteristikos

USDA zona
5B (-27 °C)
Sodo tipas
vazonas ar terasa
viduržemio jūros klimato
Sodinimo vieta
šiltnamis, oranžerija

Atsisiųsti

Egzotiniai augalai

Žurnalas su straipsniu apie egzotinius augalus

Atsisiųsti (4.91MB)