Kinkanas - Citrus kumquat hindsii OKSANA
search
  • Kinkanas - Citrus kumquat hindsii OKSANA
  • Kinkanas - Citrus kumquat hindsii OKSANA
  • Kinkanas - Citrus kumquat hindsii OKSANA
  • Kinkanas - Citrus kumquat hindsii OKSANA

Kinkanas - Citrus kumquat hindsii OKSANA

16,52 €
užsakius iki vasario pab., pristatoma III-VI mėn. pagal grafiką, kitu metu teiraukitės dėl galimumo
  • žydi nuo kovo
  • augina vaisius vasius rugsėjį - gruodį
  • prinoksta sausį - gegužę
  • didelės alyvuogės dydžio
  • odelė saldi, o minkštimas su rūgštele
  • atsparus iki +5 C
Konteineris: 12Ø
Poskiepis: skiepyta
Aukštis: 15-25CM
Forma: 10 cm koteliu
Vainikas: 2 metų vainiku
Dekoravimas: 3-5 vaisiai
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

Kinkanas (desertinis citrusas) (medelio forma) su vaisiais - Citrus (japonica) Kumquat hindsii ''Oksana''

Kinkanas Oksana iš Citrina veislyno Portugalijoje išvestas iš Honkonge augančių senovinių kinkanų. Tėvynė - Chekiang ir Kwangtung provincijos Kinijoje, kur jis papiltęs laukinėje gamtoje. Tai neabejotinai tas pats kinkanas, chin chu ("auksinė pupa", "golden bean") or shan chin kan ("auksinis kalnų mandarinas", "mountain golden mandarin"), apie kurį 1178 metais aprašė Han Yen-chih savo veikale-monografijoje apie regiono apelsinmedžius.

Iš visų Citrina veislyno kinkanų, Fortunella Hundsii išsiskiria tuo, kad turi smulkiausius vaisius, bet pagal vaisių kiekį tai pats derlingiausias citrusas, jis žinomas kaip smulkiausius vaisius pasaulyje auginantis. Jus nustebins kvapnių žiedų gausa vasaros metu, o ryškiais oranžiniais vaisiais ir itin tamsiais žaliais lapais, kerinti Oksana parodys visą savo grožį rudens pabaigoje ir žiemos metu, kuomet dauguma kitų augalų ne tokie puošnūs. Jei esate patyrę citrusų priežiūroje, turėkite omenyje, kad kinkanams reikia mažiau vandens nei daugumai kitų citrinmedžių.

Šiltuoju metų laiku geriausia auginti lauke. Prieš šalnas įnešti į vėsų kambarį ar šildomą oranžeriją/ šiltnamį. Svarbu, kad būtų vėsu ir šviesu arba dirbtinai apšviesta. Apdulkinti žiedus minkštu teptuku. Laistyti dažniau į lėkštute, tik retkarčiais per viršų, it tik kai žemės paviršius jau sausas. Nepalikti stovinčio vandens lėkštutėje. Tręšti NPK trąšomis su daugiau azoto (2:1:1), magniu ir geležim. Žiemą netrešiama. Genima pavasarį, iškart po derliaus nuėmimo.

Plati citrusų pasiūla su gyvomis foto: https://vitaflora.lt/lt/search/citrus

Kinkanas - vienas lengviausiai auginamų citrusų gardžiais vaisiais ir valgoma odele. Jis pakenčia sausras, gerai mezga vaisius ir turi puikų žiedų aromatą. Žydi vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje, vaisiai auga per visą rudenį, o nokti pradeda nuo sausio, pilnai prinoksta pavasarį, o paskutinieji vaisiai nukrenta prieš pat naujus žiedus. Žiemos metu rekomenduojama laikyti vėsioje patalpoje, o vasarą lauke. Jei vasaros metu auginsite kambaryje, žiedus apdulkinkite minkštu teptuku, kad gauti maksimalų derlių.

Dėmesio: visiems kinkanams reikia šiek mažiau laistymo nei kitiems citrusams, todėl VISUOMET leiskite žemės paviršiui apdžiūti.

Origin

Onika is a member of our family of kumquats, and in many ways is characteristic of the small fruit- bearing trees. The kumquat can be used in bonsai – with its name derived from the Cantonese translation of "golden tangerine". Its significance in eastern culture is significant, fittingly a fortunella symbolises good luck in China and other Asian countries, and they are frequently given as gifts during the New Year celebrations – which makes Onika the perfect choice for a housewarming gift

Flowering/fruiting

Even for a kumquat, Onika is a striking plant with long, lush leaves - and a colourful harvest of edible fruit. Each of which closely resembles a small orange, about the size and shape of a large olive. Onika makes for an attractive contrast to the subtle designs of a contemporary home – perhaps bringing a soft, organic element to the modern kitchen. One of our earliest fruiting fortunella varieties, Onika fruits throughout the year from September onward. Like our other varieties of kumquat, the fruit may be eaten whole, skin and all. The reason for this is that although the flesh is quite sour, the skin is surprisingly sweet. Although refreshing when eaten whole, some choose to bite the end of the fruit and squeeze out the excess juice - leaving only the sweetness of the skin. Already becoming a delicacy, the kumquat is a fashionable ingredient in contemporary cuisine. Now that’s a welcome housewarming gift…

3CITCITKUMHINOKSP12

Charakteristikos

Sodo tipas
vazonas ar terasa
viduržemio jūros klimato
Sodinimo vieta
šiltnamis, oranžerija