Figmedis - Ficus carica
search
  • Figmedis - Ficus carica
  • Figmedis - Ficus carica

Figmedis - Ficus carica

37,93 €
pristatysime balandžio 24-30 d. (išskyrus išimtis pagal grafiką)
  • bene lengviausiai auginamas terasos augalas
Konteineris: 24Ø C6,5
Forma: 120 cm kotu
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

Figmedis - bene lengviausiai auginamas terasos augalas, kuris ne tik dekoratyvus ir praktiškas, bet ir, remiantis naujausiais medicinos atradimais, vertingas vaistinis augalas. Ir ne tik vaisiai, kurių galima lengvai užsiauginti, bet ir lapai. Britų mokslininkai neseniai nustatė, kad džiovintų figmedžių lapų ekstraktas veiksmingai gydo diabetą, o vaisiai, kaip žinoma nuo seno, mažina "blogojo" cholesterolio kiekį kraujyje ir turi įvairių kitų vaistinių savybių. Todėl tikrai verta auginti figmedį namie.

Jei nesiekiate tikslo užsiauginti saldžių vaisių, jį galite auginti tiesiog lauke, saulėtoje vietoje, geriausia prie pietinės sienos. Šaltomis žiemomis augalas apšąla iki sniego dangos, bet pavasarį atsprogsta.

Bet tai itin nereiklus, ankštus vazonus ir blogas sąlygas, sausras pakenčiantis terasos vaismedis, kuris nuo pavasario iki rudens gali augti lauke, o po vaisių nuėmimo galite perkelti jį arba į saulėtą kambarį, arba į šaltą, nešildomą patalpą ar rūsį. Šaknys išlaiko iki -25C oro temperatūrą, o antžeminė dalis -15C. Jei neturite saulėtos vietos žiemojimui, parinkite kuo vėsesnę, galite tiesiog įkasti su vazonus.

Figmedžiai natūraliose augimvietėse užauga iki 6x6 m. Žydi nuo vasaros pradžios iki rudens, karštame klimate sunoksta per 3-4 mėnesius, nuo vasaros pabaigos iki rudens pabaigos,  bet jei šaltuoju metų laiku neauginsite kambaryje, o paliksite apsaugotą lauke ar šiltnamyje, vaisiai sumoks per 8-12 mėn. Augalas savidulkis.

Gali augti įvairiose dirvose, įskaitant molio ir smėlio. Mėgsta saulėtą, sausesnę vietą, pakenčia sausras.

Atsparumas šalčiui 5B zona, todėl augalą gali būti sudėtinga išsaugoti auginant lauke Rytų Lietuvoje, reikia žiemai pridengti. Auginamas pajūryje taip pat apšąla, bet paprastai atželia. Čia kita problema, kaitros stoka, reikia parinkti vietą prie pietinės sienos.

Auginant šiltnamyje reikėtų tikėtis dviejų derlių - vieno anksti vasarą, kito vasaros pabaigoje. Kad paskatinti antrą derlių - nuskabykite naujus ūglius iki šešto lapo. Naudinga apriboti figmedžių šaknų augimą, kad neaugintų medienos vaisių sąskaita.

Galima genėti šaknis, bet lengviau būtų pasodinti su vazonu į žemę. Tokiu atveju, kad pakaktų drėgmės vaisių nokimo metu reikės papildomai palaistyti.

1FICCAR_5
4 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
200 - 250 cm
Apšvietimas
saulėta
USDA zona
7B (-15 °C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
nereiklus
sausrai atsparus
sausrai pakantus
Apdulkinimas
Visiškai savidulkis
Genėjimas
galima smarkiai
lengvas bet kada
Sodo tipas
vazonas ar terasa
viduržemio jūros klimato
Sodinimo vieta
šiltnamis, oranžerija
Dirvožemis
Kalkėtas
Priemolis
Smėlis
bet koks neužmirkstantis
tinka ir durpžemis
vid. derlingumo

Atsisiųsti

Egzotiniai augalai

Žurnalas su straipsniu apie egzotinius augalus

Atsisiųsti (4.91MB)