Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY
search
  • Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY
  • Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY
  • Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY
  • Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY
  • Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY
  • Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY
  • Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY

Rožė - Rosa MORDEN SNOWBEAUTY

11,53 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
  • atspariausia šalčiui balta rožė
  • labai atspari ligoms
  • žydi pakartotinai
Konteineris: C4R/C3R
Poskiepis: savašaknė
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

MODERN SNOWBEAUTY - tai šalčiausiems regionams skirta rožė, kuri žydi pakartotinai. Tinkama sodinti pavieniui ir grupėmis. Sniego baltumo žiedai lengvo aromato, pusiau pilnaviduriai, žydi kekėmis po 3-5. Krūmas tankus, šakotas, apie 50-100 cm aukščio ir 60-120 cm pločio. Lapai tamsiai žali, labai atsparūs ligoms. Žiemoja nedengta iki 2B zonos, -42C. Ši veislė dar žinoma šiais vardais: 84J3T403, Morden Snow Beauty, RSM X6.

Kanadietiškos rožės vadinamos išskirtinėmis dėl savo atsparumo šalčiui, ir nieko nuostabaus, nes jos išvestos Kanados prerijose, Mordene, Manitoboje, kuri randasi 3-ioje USDA šalčio atsparumo zonoje kur žiemos temperatūros krenta net iki -39C. Mordeno eksperimentinis ūkis, vėliau pavadintas Mordeno tyrimų stotimi, įsteigtas vyriausybės 1915 metais. Ūkyje tradiciškai bandomos rojaus obelys ir javai, bet pasaulyje žinomu jis tapo dėl dekoratyvinių augalų ir ypač dėl atsparių krūminių rožių sukūrimo. 
Jau nuo 1962 m. pradėtos hibridizuoti “Parkland” serijos rožės, kryžminant Rosa arkansana, kuri, nors ir labai atspari, bet žydi tuščiaviduriais pavieniais žiedais. Dr. Henry Heard Marshall ją sukryžmino su floribundinėmis rožėmis ir taip sukūrė per 40 veislių tarpusavio hibridų. Šiandien žinomiausi jų “Prairie Joy”, “Morden Sunrise”, “Morden Snow Beauty”, “Morden Amorette”, “Morden Blush”, “Morden Fireglow”, “Cuthbert grant”, “Winnipeg parks” ir “Hope for Humanity”. Šios rožės pakenčia iki -35C žiemos šaltį, ir net po ekstremalios žiemos atželia kompaktiškesnis krūmas. Jos atsparios ligoms, reikalauja tik minimalios profilaktikos, sezono metu žydi pakartotinai ir būna visokių spalvų. Analogiškomis savybėmis pasižymi ir kanadietiškos “Explorer” serijos rožės, kai kurios jų pavadintos žinomiausių Kanados meno veikėjų vardais, iš jų žinomiausios “De Montarville”, “George Vancouver”, “J.P. Connel”, “John Cabot”, “John Davis”, “Lambert Closse”, “William Baffin”.

Mordeno tyrimų stoties rožių programa baigėsi 2010 metais, tačiau Morden serijos rožių tolimesnį vystymą perėmė Kanados Medelynų ir Kraštovaizdžio Asociacija (CNLA), ir tęsia genetinius tyrimus.
Parengta pagal Agriculture and Agri-Food Canada (AAFC, Morden, Manitoba, Canada) informaciją.

 

1ROSMORSNO_2

Charakteristikos

Aukštis
30 - 60 cm
60 - 80 cm
80 - 100 cm
Plotis
60 - 80 cm
80 - 100 cm
100 - 125 cm
Apšvietimas
saulėta
USDA zona
2 (-45 °C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
sausrai pakantus
Žydėjimas
Pakartotinis
Žiedų spalva
balta
Žiedas
6 - 8 cm
Kvapas
švelnus
Lapai
tamsiai žali
Dirvožemis
bet koks neužmirkstantis
Dirvos pH
5.5 - 7
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms
itin atsparus dėmėtligėms
itin atsparus miltligėms