Rožė - Rosa JENS MUNK
search
  • Rožė - Rosa JENS MUNK
  • Rožė - Rosa JENS MUNK
  • Rožė - Rosa JENS MUNK
  • Rožė - Rosa JENS MUNK
  • Rožė - Rosa JENS MUNK

Rožė - Rosa JENS MUNK

8,26 €
pristatome pagal grafiką, eilių dar nėra
  • žiedai 7 cm
  • viena atspariausių
Konteineris: C3
Forma: 2-3 šakų
Vainikas: 3 metai
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

Rožė Jens Munk- pati atspariausia šalčiams veislė iš erškėčių, nors puikiai jaučiasi ir šiltame klimate. Rožiniai pusiau pilnaviduriai žiedai 7 cm skersmens su blankiu kuokeliu. Krūmas tvirtas, išsilenkęs. Žydi ilgai.

Kanadietiškos rožės vadinamos išskirtinėmis dėl savo atsparumo šalčiui, ir nieko nuostabaus, kad jos išvestos Kanados prerijose, Mordene, Manitoboje, kuri randasi 3-ioje USDA šalčio atsparumo zonoje, kur žiemos temperatūros krenta net iki -39C. Mordeno eksperimentinis ūkis, vėliau pavadintas Mordeno tyrimu stotimi, įsteigtas vyriausybės 1915 metais. Ūkyje tradiciškai bandomos rojaus obelys ir javai, bet pasaulyje žinomu jis tapo dėl dekoratyvinių augalų ir, ypač, dėl atsparių krūminių rožių sukūrimo. 
Jau nuo 1962 m. pradėtos hibridizuoti “Parkland” serijos rožės, kryžminant Rosa arkansana, kuri, nors ir labai atspari, bet žydi tuščiaviduriais pavieniais žiedais. Dr. Henry Heard Marshall ją sukryžmino su floribundinėmis rožėmis ir taip sukūrė per 40 veislių tarpusavio hibridų. Šiandien žinomiausi jų “Prairie Joy”, “Morden Sunrise”, “Morden Snow Beauty”, “Morden Amorette”, “Morden Blush”, “Morden Fireglow”, “Cuthbert grant”, “Winnipeg parks” ir “Hope for Humanity”. Šios rožės pakenčia iki -35C žiemos šaltį, ir net po ekstremalios žiemos atželia kompaktiškesnis krūmas. Jos atsparios ligoms, reikalauja tik minimalios profilaktikos, sezono metu žydi pakartotinai ir būna visokių spalvų. Analogiškomis savybėmis pasižymi ir kanadietiškos “Explorer” serijos rožės, kai kurios jų pavadintos žinomiausių Kanados meno veikėjų vardais, iš jų žinomiausios “De Montarville”, “George Vancouver”, “J.P. Connel”, “John Cabot”, “John Davis”, “Lambert Closse”, “William Baffin”.

Mordeno tyrimų stoties rožių programa baigėsi 2010 metais, tačiau Morden serijos rožių tolimesnį vystymą perėmė Kanados Medelynų ir Kraštovaizdžio Asociacija (CNLA), ir tęsia genetinius tyrimus.
Parengta pagal Agriculture and Agri-Food Canada (AAFC, Morden, Manitoba, Canada) informaciją.

2ROSJENMUN_5
5 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
125 - 150 cm
150 - 200 cm
Plotis
125 - 150 cm
Apšvietimas
saulėta
USDA zona
3 (-39 °C)
Priežiūra
vidutinė
Drėgmė
sausrai pakantus
Žydėjimas
Pakartotinis
Žiedų spalva
rožinė
Žiedas
6 - 8 cm
Kvapas
vidutinio stiprumo
Lapai
žali
Dirvožemis
bet koks neužmirkstantis
Dirvos pH
5.5 - 7
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms