Kriaušė - Pyrus communis BEUREE HARDY
- vaisiai apie 150-160 gr.
- rudeninė
- vaisiai aromatingi, sultingi
- saldaus vyno skonio
Prekių pristatymas
Beurre Hardy (BERA HARDY) - vaisiai nuo vidutinio stambumo iki stambių, dažniausiai kiaušinio formos būna ir rutulio arba pailgo kūgio formos. Žievelė žalsvos bei geltonos spalvos, šiurkšti padengta auksiniu bei rudu apnašu. Minkštimas kreminis ir baltas, sviestinės konsistencijos, labai sultingas. Derėti pradeda vėlokai, pramečiuoja, vidutiniškai derlinga. Vaisiai tinka valgyti šviežius, laikyti ir džiovinti. gerai apsidulkina su DOYENNE DU COMICE ir kitomis vėlai žydinčiomis kriaušėmis
Kriaušėms reikalinga šiltesnė ir saulėta vieta. Jos taip pat anksčiau žydi, todėl dažniau nukenčia nuo šalnų. Geriausią rezultatą pasieksite parinkę šiltą, pietų - pietvakarių saulės apšviestą vietą, užuovėjoje. Kriaušės yra kryžmadulkės, todėl didesnio derliaus užtikrinimui reikalinga, kad netoliese augtų panašiu metu žydinti kriaušė.
Esant kokybiškesnio derliaus poreikiui, vasarą gali būti retinamos užuomazgos. Bent 60 cm aplink kamieną neturi būti piktžolių.
Kriaušės, kaip ir obelys tinkamos auginti visais formavimo būdais. Tradicinių laisvai augančių vainikų formų kriaušės genimos kasmet pavasarį, dar prieš brinkstant pumpurams, kitų formų – vasaros pabaigoje.
KOPIJUOTI GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA
Charakteristikos
- Apšvietimas
- saulėta
- USDA zona
- 5A (-29 °C)
- Priežiūra
- vidutinė
- Drėgmė
- drėgna, neužmirksta
- Apdulkinimas
- Kryžmadulkis
- Derėjimas
- rugpjūtis - rugsėjis
- Vaisių dydis
- 100 - 140 g
vidut. dydžio - Vaisių skonis
- aromatingas
saldus
stiprus
subalansuotas
švelnus - Genėjimas
- lengvas bet kada
pavasarį - Sodo tipas
- architektūrinis
kotedžas - neformalus - Sodinimo vieta
- sodas
- Dirvožemis
- Kalkėtas
Molis
Priemolis
bet koks neužmirkstantis
derlingas - Dirvos pH
- 5.5 - 7
- Kita
- pritraukia bites
pritraukia vabzdžius - Atsparumas ligoms
- silpnas (reikia profilaktikos)
Jums taip pat gali patikti