Šakotasis eglūnas - Tamarix ramosissima RUBRA
search
  • Šakotasis eglūnas - Tamarix ramosissima RUBRA
  • Šakotasis eglūnas - Tamarix ramosissima RUBRA
  • Šakotasis eglūnas - Tamarix ramosissima RUBRA
  • Šakotasis eglūnas - Tamarix ramosissima RUBRA
  • Šakotasis eglūnas - Tamarix ramosissima RUBRA

Šakotasis eglūnas - Tamarix ramosissima RUBRA

5,70 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
  • ryškiausi žiedai
  • mažiau augus
  • atsparus šalčiui
Konteineris: P9 C0.5
Vainikas: 2 metai Jaunas augalas
Pasirinkite: 2024 - 2025 m. pristatymui
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

Eglūnai - neįprasti augalai, iš pažiūros atrodo nei spygliuočiai, nei lapuočiai. Įvairios eglūnų rūšys paplitę po visą Euraziją ir Afriką, dauguma jų - itin dekoratyviai žydintys ir naudą gamtai nešantys augalai. Kadangi jie visiškai atsparūs sausrai, o jų šaknys pasiekia net pačius giliausius sluoksnius, tai turbūt pats tinkamiausias augalas smėlingų dykviečių natūralizavimui. Jie sudaro tankius sąžalynus, stabdo pustomą smėlį ir dykumos plotų plitimą. Auga visose dirvose, o ypač gerai auga prastoje rūgščioje smėlėtoje dirvoje. Mėgsta saulėtas vietas, gali augti labai vėjuotose vietose. Vėlyvą vasarą ir rudenį žydi gausiais žiedais. Priklausomai nuo rūšies, eglūnai užauga nuo 1 iki 18 metrų (nebijo smarkaus genėjimo), ir atsparumas šalčiui svyruoja nuo -10 iki -40C. Todėl reikia pasirinkti tinkamai, nes iki -40C šalčio išlaiko vienintelis šakotasis eglūnas - tamarix ramosissima. Be laukinių formų, esti ir dekoratyvinių. Pavasario asortimente jau siūlome užsakyti dvi dekoratyvines jo veisles:

RUBRA (kitaip dar vadinamas Summer Glow) - iš visų ryškiausi žiedai. Žydi gegužę-birželį, negenint išauga iki 3 m aukščio, o genint - dar mažiau. Galima formuoti medį storu liemeniu iki 2-3 m aukščio ir pločio. Atsparumas - 32C.

PINK CASCADE - šviesi rožinė gausiai žydinti versija, kaskadomis išsvyrančiomis šakomis. Pilnai išsižydėję žiedai labiausiai nusvirę ir išblunka beveik iki baltos spalvos. Žydi per vasarą, kartais ir iki pat rudens. Negenint išauga 8 x 8 m, genint - perpus tiek ar dar mažiau. Galima formuoti medį storu liemeniu iki 3-4 m aukščio ir pločio. Atsparumas 3 zona (-39C).

Dar Lietuvoje auginami penkiakuokis ir keturkuokis eglūnai, jie išlaiko iki -29C. Pastarieji šaltomis žiemomis gali apšalti, bet visuomet atželia iš naujo.

+3TWNTAMRAMRUB/28-27

Charakteristikos

Aukštis
150 - 200 cm
200 - 250 cm
Apšvietimas
saulėta
USDA zona
4B (-32 °C)
Priežiūra
lengva
nereikia
Žydėjimas
gegužė - birželis
Žiedų spalva
rožinė
Sodo tipas
kotedžas - neformalus
pakrantė
viduržemio jūros klimato
žvyro sodas
Dirvožemis
Kalkėtas
Smėlis
Dirvos pH
5.5 - 7
7 ir daugiau