Serbento ir agrasto hibridas - Ribes nidogrolaria (Jošta)
search
  • Serbento ir agrasto hibridas - Ribes nidogrolaria (Jošta)
  • Serbento ir agrasto hibridas - Ribes nidogrolaria (Jošta)
  • Serbento ir agrasto hibridas - Ribes nidogrolaria (Jošta)
  • Serbento ir agrasto hibridas - Ribes nidogrolaria (Jošta)

Serbento ir agrasto hibridas - Ribes nidogrolaria (Jošta)

10,73 €
pristatysime dar balandį ! (išskyrus išimtis pagal grafiką)
  • labai atsparus serbentų ligoms
  • visiškai bedyglis
  • uogos didesnės nei juodųju serbentų
  • truputį mažesnės už agrastų
Konteineris: P16X16X20/C3.5
Aukštis: 50-60CM
Forma: 3+ šakų
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

Jostabeere JOSTABERRY (Jostabeere) - hibridas išvestas Vokietijoje, tačiau yra paplitęs net ir JAV (kitaip nei agrastai ar serbentai). Tai pirmasis serbentų ir agrastų hibridas, daug augesnis už juoduosius serbentus ir agrastus, o ūgliai neturi dyglių.

R. Bauer iš Breitbrunn, Vokietijoje, sukūrė Jošta hibridą (Ribes nidigrolaria) kryžmindamas ('Langtraubige Schwarze' x Ribes divaricatum) x ('Silvergieters Schwarze' x Ribes uva crispa 'Grüne Hansa').

Žiedai išsidėstę kekėse, vidutiniškai po tris. Uogos beveik juodos, du tris kartus stambesnės už serbentus. Veislė atspari tamsiajai miltligei ir serbentinei erkutei, visiškai atspari šalčiui, savidulkė.

Kartais tituluojamas "agrastas be dyglių" ar "saldusis serbentas". Taigi, šiuolaikiškas augalas su viskas viename: be dyglių, greit auga, nereikus, uogas lengva ir greita rinkti, jos saldesnės ir už agrastus ir už serbentus, juntamas ir serbentų kvapnumas ir jos yra universalaus kulinarinio panaudojimo (tinka net vynui gaminti), turi daug vitamino C – tad jas drąsiai rekomenduojame auginti ne tik pažengusiems sodininkams, bet ir visiems pradentiesiems. Tiesa, derėti pradeda vėliau nei serbentai ar agrastai, paprastai trečiais - ketvirtais metais. Deri ir ant pernykščių, ir ant naujų ūglių. Yra dar vienas pastebėjimas: jei jums labai patinka serbentai, jums gali nepatikti jošta, ir priešingai, jei manote kad serbentai yra neskanūs, jošta jums turėtų patikti.

Abejingų paprastai nepalieka. Vaiskrūmių kamieninės formos skiepytos maždaug 0,8-1,0 m aukštyje į Auksuotąjį serbentą (Ribes Aureum), kuris pats savaime taip pat veda skanius aukso spalvos vaisius, tačiau, norint auginti įskiepytąją veislę, ant kamieno atsirandančias atžalas reikia šalinti. Šiems augalams būtina atrama, kita priežiūra - kaip įprastų vaiskrūmių. Joštą siūlytume genėti stipriau už kitus vaiskrūmius, anksti pavasarį, dar nepradėjus brinkti pumpurams, palikti vos po keletą pumpurų ant kiekvienos šakos. Pakartotinai galima genėti vasaros gale, pašalinti į vainiko vidų augančias šakas ir plonas šakutes. Tokiu būdu po vienų - dviejų metų turėsite gražų medelį, pasiruošusį gausiai derėti.

3VTFJOS_58
47 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
80 - 100 cm
100 - 125 cm
125 - 150 cm
Plotis
60 - 80 cm
100 - 125 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
4A (-35°C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
drėgna, neužmirksta
Apdulkinimas
Visiškai savidulkis
Derėjimas
liepa - rugpjūtis
vid. vėlyvumo
Vaisių dydis
stambūs
Vaisių skonis
aromatingas
saldus
Genėjimas
galima smarkiai
pavasarį
rudens pab. ir žiemą
Sodo tipas
kotedžas - neformalus
miesto - kiemo
natūralistinis
Sodinimo vieta
sodas
Dekoratyvus
pavasarį
vasarą
Dirvožemis
Kalkėtas
Molis
Priemolis
bet koks neužmirkstantis

Jums taip pat gali patikti