Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa
search
  • Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa
  • Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa
  • Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa
  • Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa
  • Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa
  • Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa
  • Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa

Juodavaisė aronija - Aronia melanocarpa

16,44 €
pristatysime dar balandį ! (išskyrus išimtis pagal grafiką)
  • vertingiausia uoga
Konteineris: C5.6 P20X20x23
Aukštis: 100-150CM

Nuolaida perkant didesnį kiekį

Kiekis Vieneto nuolaida Sutaupote
4 2,00 € 8,00 €
12 6,00 € 72,00 €
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

Labai naudingas žmogui augalas - vaisinis, vaistinis, gražiai ir ilgai žydintis, kompaktiškas ir puošnus, lengvai formuojamas ir nereiklus. Labai tinka gyvatvorėms, pavieniui galima formuoti medelio forma. Galima skiepyti į šermukšnio kamieną - medelis bus didesnis. Juodavaisė aronija atspari šalčiams, jos nepuola kenkėjai, nebijo oro užterštumo. 

Krūmas užauga iki 2,5-3 m aukščio, genimas panašiai kaip serbentai - tik vėliau, nuo 10 metų, pašalinamos seniausios (7-10 metų) šakos. Anksti pradeda derėti - jau 2-3 metais galite tikėtis derliaus. Žiedai paprastai neapšąla nuo pavasario šalnų, nes žydi jau po jų. 

Aronijos nereiklios dirvai, mėgsta šviesias ir saulėtas vietas. Mėgsta normalaus drėgnumo dirvožemius, kurie gali būtų rūgštūs. Paprastai sodinama su 2 metrų tarpais. Augalas produktyvus ir dekoratyvus išlieka kelis dešimtmečius. Aronijoms reikia palyginti mažai priežiūros, todėl šį uogakrūmį turėti sode tikrai verta.

Nuskinti vaisiai gali būti saugomi vėsiai iki 2 mėnesių, geriausia drėgnesniame rūsyje ar uždengtame inde šaldytuve. Tinka šaldyti. Palaikyti ar pašalę vaisiai skanesni už šviežiai nuskintus, saldesni, turi mažiau taninų. Džiovinti ir sumalti vaisiai labai tinkami konditerijos gaminiams spalvinti ir suteikti maistinės vertės. Visgi vitaminų daugiausia išsaugosite jei šviežiai skintas uogas sutrinsite lygiomis dalimis su cukrumi. Turi daug pektino, todėl aronijos labai tinka kaip priedas uogienėms. Nepakartojamas ir aronijų vynas, aronijas galite naudoti kaip priedą kitų uogų ir vaisių vynams. Jos turi daug antocianinių ir polifenolių, kas privalu kokybiškam sausam raudonam vynui.

Gausu vitaminų, mikroelementų, fosforo ir geležies, askorbo rūgšties, vitaminų K, E, o P vitamino turi rekordiškai daug. Uogų arbata tinka peršalimo ligoms gydyti. Tyrimais patvirtinta, kad antioksidantų aronijos turi tiek pat kiek šilauogės ir gervuogės, arba 1,5 karto daugiau už serbentus ar spanguoles. Moksliniai tyrimais nėra pastebėta šalutinio poveikio vartojant aronijų uogas net ir didesniais kiekiais. Iš krūmo galite nuskinti nuo 5 iki 10 kg uogų, pavertus sultimis gausite apie 4-7 litrus.

1AROMEL_43
41 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
150 - 200 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
pietinė pusė
rytinė pusė
saulėta
vakarinė pusė
šiaurinė pusė
USDA zona
4B (-32 °C)
Žiedų spalva
balta
Lapai
puošni rudens spalva
Dirvožemis
Kalkėtas
Priemolis
Smėlis
bet koks neužmirkstantis
tinka ir durpžemis
vid. derlingumo
Dirvos pH
4.5 - 6
5 ir mažiau
5.5 - 7
Kita
Itin vertinga
akcentas
naudingas paukščiams
vaistinis augalas