Vakarinė tuja - Thuja occidentalis SMARAGD
search
  • Vakarinė tuja - Thuja occidentalis SMARAGD

Vakarinė tuja - Thuja occidentalis SMARAGD

2,06 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
  • klasikinė piramidinė
  • nebūtina genėti
Konteineris: 2+0
Aukštis: 40-50CM
Supakuota: x100
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

Minimalus šios prekės užsakymo kiekis yra 100.

 

Prekių pristatymas

Jau tapusi klasikinė, piramidės formos smaragdinio žalumo tuja, išlaiko spalvą visus metus. Atspari šalčiui iki -40 laipsnių, nereikli. Nebūtina formuoti, auga taisyklingai. Per 15 metų pasiekia 3 m aukštį ir 1-1,5 m plotį. Gerai atrodo pavieniui, tačiau dėl savo pločio dažnai naudojama gyvatvorėse, kur sodinama didesniais atstumais nei dauguma kitų koloninių tujų. Sodinimo atstumai gyvatvorėse priklauso nuo keliamo tikslo: aukščio ir tankumo, o Smaragd tujos atveju ir laiko, per kiek metų susilies lajos apačioje ar viduryje. Jei reikia itin tankios žemos gyvatvorės, galima sodinti itin tankiai, kas 25 cm arba 4 augalus į vieną metrą, optimaliai 2 - 2.5 m gyvatvorei formuoti sodinimo atstumas tarp augalų 70-80 cm, aukštai gyvatvorei - kas metrą.

Vakarinė tuja - (lot. Thuja occidentalis, angl. White Ceddar), iš Šiaurės Amerikos, Rytų Kanados kilęs spygliuotis, Lietuvoje auginamas jau ne vieną šimtmetį. Puikiai tinka mūsų klimato sąlygomis, nes atlaiko iki -40 - 46C šaltį. 

Tujos auga bet kokioje dirvoje, išskyrus labai sausas, pakenčia šaknų užmirkimą, toleruoja sunkias molio dirvas. Drėgnose ir derlingose dirvose auga sparčiai. Smėliuose rekomenduojame pagerinti dirvožemį ar bent jau pamulčiuoti dirvos paviršių, tuo pačiu apsaugosite nuo piktžolių. Itin sausose dirvose, ypač šlaituose vietoje tujų rekomenduotume kadagius ar pušis.

Mėgsta šviesias ir saulėtas vietas, palyginus su kitais spygliuočiais pakenčia stipresnį genėjimą. Sodinimo metu esant reikalui galima užgilinti, išaugs naujos šaknys. Jei auginama labai vėjuotoje vietoje, žiemą gali pakeisti spalvą (auksine ar varine, priklausomai nuo veislės), vėliau spalva visiškai atsistato.

Augalas turi daug vaistinių savybių, Amerikos indėnų buvo ir yra naudojamas maistui (sriuboms, arbatoms), kitur pasaulyje - smilkalams, tačiau Lietuvoje pirmiausiai naudojamas gyvatvorėse ir landšafto kompozicijose.

3TWNTHUOCCSMA
0 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
4 - 6 m.
100 - 125 cm
200 - 250 cm
Plotis
80 - 100 cm
100 - 125 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
3 (-39 °C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
drėgna, neužmirksta
sausrai pakantus
Genėjimas
lengvas bet kada
nebūtinas
nuo pavasario iki rudens
vasarą kaitriu oru
Sodo tipas
kotedžas - neformalus
Sodinimo vieta
Gyvatvorė
tinka vėjuotos vietos
Dekoratyvus
visais metų laikais
Dirvožemis
bet koks neužmirkstantis
Dirvos pH
5.5 - 7
Kita
vaistinis augalas

Jums taip pat gali patikti