Figmedis - Ficus carica ICE CRYSTAL
search
  • Figmedis - Ficus carica ICE CRYSTAL
  • Figmedis - Ficus carica ICE CRYSTAL
  • Figmedis - Ficus carica ICE CRYSTAL

Figmedis - Ficus carica ICE CRYSTAL

13,97 €
sezoninė prekė, teiraukitės dėl galimumo
  • savidulkis ir gan derlingas
  • giliai karpyti lapai, tarsi ledo kristalas
  • rudens lapai ryškūs geltoni
Konteineris: P15 C2
Aukštis: 40-60CM
Pasirinkite: 2024 - 2025 m. pristatymui
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

ICE CRYSTAL

Figmedis - bene lengviausiai auginamas terasos augalas, kuris ne tik dekoratyvus ir praktiškas, bet ir, remiantis naujausiais medicinos atradimais, vertingas vaistinis augalas. Ir ne tik vaisiai, kurių galima lengvai užsiauginti, bet ir lapai. Britų mokslininkai neseniai nustatė, kad džiovintų figmedžių lapų ekstraktas veiksmingai gydo diabetą, o vaisiai, kaip žinoma nuo seno, mažina "blogojo" cholesterolio kiekį kraujyje ir turi įvairių ktų vaistinių savybių. Todėl tikrai verta auginti figmedį.
Jei nesiekiate tikslo užsiauginti saldžių vaisių, jį galite auginti tiesiog lauke, saulėtoje vietoje, geriausia prie pietinės sienos. Šaltomis žiemomis augalas apšala iki sniego dangos, bet jei pridengiate, pavasarį visad atsprogsta.
Tačiau tai itin nereiklus, ankštus vazonus ir blogas sąlygas, sausras pakenčiantis terasos vaismedis, kuris nuo pavasario iki rudens gali augti lauke, o po vaisių nuėmimo galite perkelti jį arba į saulėtą kambarį, arba į šaltą, nešildomą patalpą ar rūsį. Šaknys išlaiko iki -25C oro temperatūrą, o antžeminė dalis -15C. Jei neturite saulėtos vietos žiemojimui, parinkite kuo vėsesnę, galite tiesiog įkasti su vazonu

Figmedžiai natūraliose augimvietėse užauga iki 6 x 6 m, vazone iki 2- 2.5 m, bet lengvai galite apriboti iki metro. Žydi nuo vasaros iki rudens, sunoksta per maždaug 12 mėn., rudens pradžioje. Augalai savidulkiai. Gali augti įvairiose dirvose, įskaitant molio ir smėlio. Mėgsta saulėtą, sausesnę vietą, pakenčia sausras.

 

Daugumos jų atsparumas šalčiui 6B zona, todėl augalą gali būti sudėtinga išsaugoti auginant lauke Rytų Lietuvoje. Būtina speciali apsauga. Auginamas pajūryje taip pat apšala, bet paprastai atželia. Pajūriuo rekomenduojama auginti tam tikras veisles, kurios sukaupia mažiau cukrų, bet gerai išlaiko drėgną orą.

 

Pavasario pabaigoje ir vasarą, aktyviausio augimo ir vaisių nokimo metu, bus geriausia jei auginsite saulėkaitoje, pietinėje terasoje ar net šiltnamyje. Nebijo vėjo, bet žiemos metu turi būti apsaugotas. Žiemos metu, nukritus lapams, augalą išlaikyti galite bet kur: prikasti šiltnamyje, nunešti į nešildomą garažą ar vėsų rūsį, poilsio metu jei laikysite vėsiai, laistyti beveik nereikės. jei toliau augisnsite šiltame kambaryje, reikės kuo šviesesnės vietos.

 

Auginant šiltnamyje reikėtų tikėtis dviejų derlių - vieno anksti vasarą, kito vasaros pabaigoje. Kad paskatinti antrą derlių - nuskabykite jau išaugusius naujus ūglius (birželį ar liepą) iki šešto lapo. Jei auginate kuo mažesnį augalą, skabykite iki trečio-ketvirto lapo.  Naudinga apriboti figmedžių šaknų augimą, kad neaugintų medienos vaisių sąskaita. Galima genėti šaknis, bet jei auga vazone, tai ne problema, ir auginanat lauke lengviau būtų pasodinti su visu vazonu į žemę. Tokiu atveju, kad pakaktų drėgmės vaisių augimo metu vasarą reikės kartkartėmis papildomai palaistyti.

 

Figmedis, skiautėta lapis fikusas, figa, figos

 

 

4BOGFICCARICE

Charakteristikos

Aukštis
100 - 125 cm
125 - 150 cm
150 - 200 cm
Plotis
60 - 80 cm
80 - 100 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
6B (-21 °C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
nereiklus
sausrai atsparus
sausrai pakantus
Lapai
dideli
matiniai
puošni rudens spalva
Apdulkinimas
Visiškai savidulkis
Derėjimas
rugpjūtis - rugsėjis
rugsėjis - spalis
spalis - lapkritis
Vaisių dydis
4 - 6 cm
Vaisių skonis
saldus
švelnus
Genėjimas
galima smarkiai
Sodo tipas
vazonas ar terasa
viduržemio jūros klimato
Sodinimo vieta
šiltnamis, oranžerija
Dekoratyvus
rudenį
vasarą
Dirvožemis
Priemolis
Smėlis
bet koks neužmirkstantis
tinka ir durpžemis
Dirvos pH
5.5 - 7
Kita
Agresyvios šaknys
Itin gardu
Itin vertinga
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms

Atsisiųsti

Egzotiniai augalai

Žurnalas su straipsniu apie egzotinius augalus

Atsisiųsti (4.91MB)