Žemoji (rojaus) obelis Paradise (krebas "Švedų paradizė") MM106 - Malus pumila Paradise P28C10

€11.53
at season peak IV - VII please ask for availability, VIII - III delivery according to schedule

universali, nereikli

Quantity
not in stock, only pre-order

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

Žemoji obelis Paradise  - Malus pumila Paradise GR,  (krebas "Švedų paradizė", atrinkta Balsgarde, Švedijoje iš perspektyvaus Sibiro sėjinuko). 

_x000D_

Ant sėklinio poskiepio užauga iki 7 m aukščio, ant MM106 iki 4 m, o ant B396 - iki 2,5 m aukščio. Vaisiai valgomi, skanūs. Jie valgomi švieži, taip pat tinka įv. perdirbimui: sidrui, sultims, kaip įdaras pyragams. Vaisiai iki 6 cm skersmens, šviesiai rožiniai.  Žydi pakankamai anksti, balandžio pabaigoje, švelniai rožinės spalvos žiedais. Savidulkė ir gera dulkininkė kitoms obelims. Auga bet kokioje dirvoje, o geriausiai - neužmirkstančiame priemolyje (pakenčia ir sunkias molio dirvas), saulėtoje vietoje ar pusiau pavėsyje. 

_x000D_

 

_x000D_

Obelys – krebai – atsparios ir itin dekoratyvios savo forma bei žiedais obelų veislės, kurių smulkūs ar vidutinio stambumo gražūs vaisiai dažniausiai naudojami perdirbimui: džemams, želėms, marinavimui, rauginimui, sidrui ir pan. Dauguma jų žydi palyginti ilgą laikotarpį ir yra puikios dulkininkės įprastoms obelims (ypač žydinčios baltais ar šv. rožiniais žiedais – tyrimais įrodyta kad tokios labiausiai patinka bitėms), be to jos dažnai yra kiek mažesnio augumo, todėl sode užima mažiau vietos ir gali būti tankiau sodinamos. Kuomet pagrindinis auginimo tikslas – apdulkinimas, rekomenduojama krebus formuoti kolonos formos, kad užimtų kuo mažiau vietos, kad būtų kuo aukštesni, kad bitės skrisdamos nuo vienos obels ant kitos pakeliui nutūptų ir ant krebo. Kadangi dauguma krebų žydi ir ant pirmamečių ūglių, jų kasmetinis genėjimas gali būti atliekamas jau po žydėjimo, kuomet nugenima didesnė dalis pirmamečių ūglių - toks genėjimas nepakenks kitų metų žiedinių pumpurų susidarymui ir netgi paskatins geresnę užmegztų vaisių kokybę.

_x000D_

 

_x000D_

 

27MALPUMPAR