Braškių daigai (frigo) Joly A+ kat 12+MM x20
    search
    • Braškių daigai (frigo) Joly A+ kat 12+MM x20
    • Braškių daigai (frigo) Joly A+ kat 12+MM x20

    Braškių daigai (frigo) Joly A+ kat 12+MM x20

    €0.82
    at season peak IV - VII please ask for availability, VIII - III delivery according to schedule

    vidurio sezono, labai tinka šiltnamiams, puikios labai skanios uogos

    Quantity
    not in stock, only pre-order

    The minimum purchase order quantity for the product is 20.

      Delivery policy

    (edit with the Customer Reassurance module)

    JOLY (PVR) - vidurio sezono veislė, labai aromatingomis uogomis ir dideliu atsparumu šaknų ligoms.

    _x000D_

    ŽIEDAI: stabūs, daug žiedadulkių, ant stiprių ūglių, iki 5 žiedų ant ūglio. Apsidulkina lengvai ir greitai.

    _x000D_

    ŽYDĖJIMO LAIKAS: sezono viduryje 

    _x000D_

    DERLIUS: sezono viduryje, tolygus ir ilgai trunkantis, keletas dienų po CLERY. Apie 26-31 diena nuo žydėjimo. Vidutinis derlingumas - apie 0,8 kg/augalui.

    _x000D_

    UOGOS: aukštos kokybės, taisyklingo kūgio formos, stambios ir vienodo didumo (didelis procentas 1-os klasės uogų). Ryškios raudonos spalvos, vienoda spalva minkštimo ir odelės, labai patrauklios ir vienodos, itin tvirtos ir labai gero skonio, puikių organoleptinių savybių. Lengvai ir greitai surenkamos. Geriausia rinkti pilnai prinokusias, nes dėl savo tvirtumo net prinokusios nepajuoduoja. Labai ilgai ilieka šviežios. (% brix).— apie 8.5

    _x000D_

    AUGALAS: vidutiniškai atspari šalčiui ir šalnoms. Tvirtas, greitai auga, derlingas, ne pernelyg tanki lapija, status. Tinka nualintoms ir nederlingoms dirvoms, reikalauja mažai trąšų. Azoto trąšų reikia mažiau nei standartinėms veislėms ir turi būti sumažinamas automatinio tręšimo sistemose. Sveika ir efektyvi šaknų sistema, aukštas atsparumas šaknų ir lapų ligoms. Veislė tinkama kontinentiniam klimatui su ilgomis žiemomis.

    _x000D_

    Tinka auginti šiltnamiuose, tuneliuose, ir lauke 60-ies dienų derliui.
    Veislė populiari Estijoje, tinkama auginti Lietuvoje.

    _x000D_

    Patento informacija: https://patents.google.com/patent/USPP23126P3/en

    _x000D_

    "Frigo" braškių daigai

    _x000D_

    A+ kat - maksimalus dydis

    _x000D_

    A kat - stambūs daigai

    _x000D_

    A- kat - vidutinis dydis

    _x000D_

    B+ - mažesni nei vidutiniai

    _x000D_

    B- - smulkūs daigai (antrarūšiai)

    _x000D_

    "Retas negirdėjo apie sparčiai pramoniniuose ir mėgėjiškuose ūkiuose išplitusį braškių auginimą pagal "frigo" technologiją. Pagal šią technologiją daigai paruošiami subrendę, kasami apie spalio vidurį. Daigai laikomi -2 ± 1 °C ir gali būti išsodinami bet kuriuo metu, taip sulaukiama tiek ankstyvo, tiek vėlyvo derliaus. Braškės derlių sunokina per 40 - 60 dienų po pasodinimo. Sodinimui paruoštas daigas atrodo nepatraukliai, yra be lapų, tačiau būtent tokius ir reikia rinktis. Pajutę šilumą, daigai sparčiai skleidžia lapus. "Frigo" braškių sodinimas Braškes geriausia sodinti gerai patręštoje, nepiktžolėtoje dirvoje. Rekomenduojama mulčiuoti balta plėvele, pirmaisiais auginimo metais ji ypač padidina derlių. Juoda plėvelė vasarą gali per daug įkaitinti žemę, ypač po laistymo. Karštu ir saulėtu periodu rekomenduojama mulčiuoti šiaudais. Svajojant apie didelį derlių, patariama laistyti lašeliniu būdu. Braškės sodinamos į jau uždengtas plėvele lysves (120 cm) dviem arba trimis eilėmis. Įprasta sodinti dvejomis eilėmis; atstumas tarp eilių 25 cm, tarp braškių 30 centimetrų. Sodinant 3 eilėmis, braškės sodinamos šachmatine tvarka." Šaltiniai: dr. Nobertas Uselis, Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas.

    _x000D_

     

    mazzJOLYkatA+x20