

(edit with the Customer Reassurance module)
Galangas - imbierinių šeimos augalas, naudojamas Pietryčių Azijos bei arabų šalių virtuvėje, taip pat kaip persų-arabų medicinoje.
_x000D_
Augalo šaknys (rizomos) panašios į imbiero, turi aitrų aromatą bei juoduosius pipirus ir pušų spyglius primenantį skonį.
_x000D_
Tailande galangą jį vadina "kha" ir plačiai naudoja kariuose (curry), sriubose (tokiose kaip pvz. tom kha kai), tiesiog į sriubą plonai supjaustoma šviežia šaknis, arba maišoma kario pasta.
_x000D_
Fermentuojant su medumi gaunamas midus ar vynas, kurį filipiniečiai vadina byais. Indonezijos virtuveje naudojama rendang patiekalui gaminti.
_x000D_
Augalas naudojama ir Afrikos, persų-arabų (Junani) bei ajurvedos medicinoje, bei Hoodoo liaudies magijai.
_x000D_
Aromatingos ir gali būti vartojamos ir kitos augalo dalys - lapai, stiebai.
_x000D_
Alpinia galanga galite užsiauginti ir namie, o vasaros metu lauke. Mėgsta šviesias ar saulėtas vietas, pakankamai derlingą dirvą, nereikalaja daug priežiūros, pakenčia trumpalaikes sausras.
_x000D_
Augalas gražiai žydi ir deri vaisius, bet nežinoma ar tai pavyktų auginant Lietuvoje. Rekomenduojama auginti platesniame inde, kad augalas galėtų plėstis.
_x000D_
Kenkėjams ir ligoms atsparus, tik sausame ore gali pakenkti voratinklinė erkutė, o pernelyg šlapiomis sąlygomis puviniai.
_x000D_
Kiti vardai: tajų imbieras, mėlynasis imbieras, siamo imberas, galangal.
Data sheet