Prekių pristatymas
japoninis stambiavaisis citrusas (mandarin x ichang papeda) YUZU - vienas aromatingiausių citrusų, itin kvapnia žievele, vadinamas Japonijos citronu, nors sutinkamas Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, introdukuotas Prancūzijoje ir Italijoje.
Augalas gan retas ir retai auginamas, nors yra visiškai nereiklus palyginti su dauguma citrusų.
Reta savybė - itin stiprus aromato skleidimas prie aukštų temperatūrų, todėl jis labai tinkamas ir visiems karštiems patiekalams ir gėrimams.
Sultingumas labai žemas, todėl šio citruso sultys - vienos brangiausių pasaulyje. Vaisiai naudojami tiek neprinokę, tiek prinokę.
Vaisių dydis kaip stambios citrinos, vos mažesnis už biliardo kamuoliuką. Kvapas unikalus, tiek žievelės, tiek sulčių, galbūt primenantis ir Eureka citrinas, ir oro blanco grepfrutą, bet nepakartojamas, su "gėlių" aromatu. Todėl japonai naudoja Yuzu kvepalams ir ritualinei voniai Toji žiemos saulėgrįžos apeigų metu.
Charakteristikos