Filtruoti pagal

Svoris

Svoris

  • 0 kg - 2 kg

Konteineris

Konteineris

Supakuota

Supakuota

USDA zona

USDA zona

Dirvos pH

Dirvos pH

Apšvietimas

Apšvietimas

Drėgmė

Drėgmė

Dirvožemis

Dirvožemis

Aukštis

Aukštis

Žydėjimas

Žydėjimas

Plotis

Plotis

Žiedų spalva

Žiedų spalva

Priežiūra

Priežiūra

Sodo tipas

Sodo tipas

Dekoratyvus

Dekoratyvus

Žiedas

Žiedas

Derėjimas

Derėjimas

Vaisių dydis

Vaisių dydis

Sodinimo vieta

Sodinimo vieta

Kita

Kita

Vaisių skonis

Vaisių skonis

Lapai

Lapai

Atsparumas ligoms

Atsparumas ligoms

Prieinamumas

Prieinamumas

Pasirinkite

Pasirinkite

Braškės

Braškės – visų mėgstamos sodo uogos, tačiau jos yra dar vertingesnės, nei iki šiol įsivaizdavome. Tai - ne tik vitamino C (100 g uogų net 71% dienos normos), mangano (18%)  šaltinis, bet ir turtingas fotocheminių elementų – polifenolių lobynas, jų šiose uogose yra net iki 11-os kartų daugiau, nei daugumoje kitų vaisių ir uogų. Braškės iš tikrųjų nėra tokios saldžios, kaip mes jas įsivaizduojame ir netgi mažiau saldžios nei dauguma kitų uogų. Jų „saldumą“ mes suprantame jausdami jų kvapiąsias medžiagas. Mokslininkų ištirta, kad iš 360-ių šių braškėse esamų medžiagų net 31-a susijusi su skoniu ir aromatu. Braškių veislių selekcija šiuo metu būtent ir susitelkusi ties šių medžiagų atskleidimu naujose veislėse. Kita selekcijos sritis, dar svarbesnė (nes tai žemės ūkio pramonės vystymosi garantas) -  yra uogų išlaikymas transportuojant ir sandėliuojant. Būtent taip išvestos pramoninės braškių veislės, visais metų laikais tobulai atrodančios parduotuvių lentynose, nors ir mėnesį laiko keliavusios iš kitos mūsų planetos pusės iki mūsų stalo. Jos visada kietos, tvirtos, stambios, vienodos ir nepatamsėjančios nuo suspaudimo. Pramoninės braškės itin populiarios ir Lietuvoje – juk šaldyti „frigo“ daigai būtent ir skirti pramoniniam auginimui. Tenka pripažinti, kad pramoninės braškės dažnai stokoja minkštumo („tirpimo burnoje“), nors yra turtingos spalvos ir aromato, bet turi mažiau skonio ir yra vandeningos. Ar jums teko apsigauti nusipirkus gražių ir kvapnių braškių indelį ?

Šiuolaikinės sodo braškės atsirado dar XVIII a. Prancūzijoje, kuomet apie 1750-uosius metus busvo sukryžmintos Fragaria virginana iš Šiaurės Amerikos ir Fragaria chilensis iš Čilės Pietų Amerikoje. Šiuo metu jų botaninis pavadinimas -  Fragaria x ananassa, taip praminta dėl ananasų poskonio uogose.

Vitaflora medelyne siūlome Dataflor augintojo iš Belgijos sodininkams ir mėgėjų stalui skirtas braškių veisles, užaugintas vazonuose. Čia rasite tiek seniausias (istorines) veisles, tiek įdomius laukinių braškių ir žemuogių hibridus, baltavaises ir aviečių skonio braškes, vijoklines-besidriekiančias bei tradicines pačių geriausių skoninių savybių braškes. Tai - nepretenzingos veislės, kurias galite auginti tiek atvirame grunte, tiek ir lovelyje balkone. Daugiau nei pusę asortimento sudaro remontantinės veislės, kurių derėjimui neturi įtakos dienos ilgumas, ir derliumi galite mėgautis nuo pavasario pabaigos iki pat rudens šalnų. Dataflor išskirtinumas – kokybė ir ekologija. Braškių serija Bio sodinama tik į perdirbto kartono vazonėlius ir ženklinama popierinėmis etikėtimis. Taip Dataflor ir jų klientai sutaupo iki 1500 kg plastiko taršos kasmet.

Asortimentą su aprašymais ir gyvomis augalų iš medelyno nuotraukomis rasite https://vitaflora.lt/lt/30-braskes

Užsakymus priimame ištisus metus. Siunčiame nuo balandžio iki vidurvasario. Kartu su braškių daigiais galime pateikti ir visus kitus augalus, užaugintus vazonuose, tad kviečiame užsakyti viską kartu.

Aktyvūs filtrai