- Nauja

Prekių pristatymas
Senga Sengana - viena žinomiausių visų laikų vidutinio vėlyvumo braškių veislė. Iki šių laikų ji išliko todėl, kad yra nepralenkiama perdirbimui - džemams, uogienėms, kompotams, sultims, želėms, šaldymui, džiovinimui ir t.t. Uogos tamsiai raudonos, blizgios, vidutiniškai tvirtos, itin sultingos, itin lengvai skinamos be taurėlapių. Minkštimas kvapnus, sulčių spalva ryški raudona, tinka vartoti ir šviežias. Derėjimas vidutinio vėlyvumo, 2-3 dienos po Polka veislės.
"Retas negirdėjo apie sparčiai pramoniniuose ir mėgėjiškuose ūkiuose išplitusį braškių auginimą pagal "frigo" technologiją. Pagal šią technologiją daigai paruošiami subrendę, kasami apie spalio vidurį. Daigai laikomi -2 ± 1 °C ir gali būti išsodinami bet kuriuo metu, taip sulaukiama tiek ankstyvo, tiek vėlyvo derliaus. Braškės derlių sunokina per 40 - 60 dienų po pasodinimo. Sodinimui paruoštas daigas atrodo nepatraukliai, yra be lapų, tačiau būtent tokius ir reikia rinktis. Pajutę šilumą, daigai sparčiai skleidžia lapus. "Frigo" braškių sodinimas Braškes geriausia sodinti gerai patręštoje, nepiktžolėtoje dirvoje. Rekomenduojama mulčiuoti balta plėvele, pirmaisiais auginimo metais ji ypač padidina derlių. Juoda plėvelė vasarą gali per daug įkaitinti žemę, ypač po laistymo. Karštu ir saulėtu periodu rekomenduojama mulčiuoti šiaudais. Svajojant apie didelį derlių, patariama laistyti lašeliniu būdu. Braškės sodinamos į jau uždengtas plėvele lysves (120 cm) dviem arba trimis eilėmis. Įprasta sodinti dvejomis eilėmis; atstumas tarp eilių 25 cm, tarp braškių 30 centimetrų. Sodinant 3 eilėmis, braškės sodinamos šachmatine tvarka." Šaltiniai: dr. Nobertas Uselis, Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institutas.
Charakteristikos