

Prekių pristatymas
Geisenheime, Vokietijoje, žinoma riešutmedžių auginimo vieta. Daugelis gerai žinomų ir mažiau žinomų veislių atsirado čia ir rado kelią po visą likusį pasaulį. Tai taip pat taikoma veislei Nr. 26, kuri laikoma viena geriausių graikinių riešutų veislių Vokietijoje. Tai savidulkis, gausiai ir reguliariai derantis riešutas vidutinio dydžio vaisiais. Tačiau branduolys palyginti didelis ir labai gero skonio.. Papildomas privalumas – riešutai švariai atsiskiria nuo luobelės. Ypatinga šios veislės savybė yra tai, kad jis yra visiškai savidulkis, ir garantuotai deri kasmet.
Nr. 26, geriau žinomas kaip Geisenheimer Walnuss, yra geras pasirinkimas sodininkams mėgėjams, nes ši rūšis taip pat gerai auga mažiau palankiose vietose ir sudaro mažesnį vainiką. Genint jį galima dar labiau apriboti.
Graikinis riešutmedis (JUGLANS REGIA) - dalinai savidulkis medis, tačiau sodinamas grupėmis po kelis augalus derės dar geriau. Plantacijose rekomenduojama sodinti 15 metrų atstumu eilėse ir 20 metrų atstumu tarp eilių. Jei ketinate genėti ir palaikyti mažesnį augalo dydį ateityje, galite sodinti tankiau
Graikiniams riešutmedžiams reikia erdvės, jie sodinami atokiau nuo kitų augalų, taip pat atokiau nuo pomidorų (išskiria į orą tam tikras medžiagas).
Riešutmedžiams dirva turi būti pakankamai derlinga, išlaikanti drėgmę, bet neužmirkstanti. Jei norite, kad medis užaugtų 20 x 20 metrų dydžio ir atneštų kuo daugiau derliaus - sodinkite jį saulėtoje vietoje, giliai įdirbtame nerūgščiame priemolyje, užuovėjoje nuo sausų šaltų vėjų (geriausia jei už keliasdešimties metrų iš šiaurės ir iš rytų pusių būtų aukštas miškas).
Medis nejautrus šalčiui, mėgsta labiau kontinentinį nei jūrinį klimatą. USDA atsparumo zona 5B. Tačiau jauni ūgliai jautrūs pavasario šalnoms, todėl sodinkite jį kuo antkalniau, jokiu būdu ne dauboje. Priklausomai nuo minėtų sąlygų ir žemės derlingumo galite tikėtis vidutiniškai 2-2,5 tonų derliaus viename hektare arba nuo 40 iki 150 kg derliaus kiekviename medyje.
Žiedadulkių šaltinis, žydi pavasarį, žiedadulkių spalva geltonai ruda. Šviežiuose riešutų branduoliuose būna 20-25% baltymų, iki 74% riebalų (Omega 3 rūgščių), iki 19-21% angliavandenių.
Charakteristikos