

Prekių pristatymas
Kliapo mėgstamoji (raudona forma) - neabejotinai skaniausia raudona kriaušė. Vaisiai prinoksta rugpjūčio pabaigoje, stambūs (120 – 200gr), skanūs, tirpstantys ir sultingi, lenticelės smulkios, atsparūs rudajam puviniui, ištisai raudoni. Kuomet nuskinti bent 10 dienų prieš prinokimą - vartojami 15-20 dienų, skinant vėliau - valgomi iškart, ką tik nuskinti nuo medžio. Šalčiui vidutiniškai ištverminga, dera reguliariai, gausiai, tinkama auginti sunkesnėse dirvose. Kryžmadulkė (Williams, Seckel, Dr. Jules Guyot, taip pat Conference, Comice ir t.t.). Puikių desertinių savybių, tačiau turi ir aukštą kulinarinę vertę, ypač tinkama salotoms, dera su stipraus skonio sūriais - mėlynojo pelėsio ar avių. Raudona forma skiriasi spalva ir yra kiek transportabilesnė už paprastąją, o visom kitom savybėm jos identiškos.
Kriaušėms reikalinga šiltesnė ir saulėta vieta. Jos taip pat anksčiau žydi, todėl dažniau nukenčia nuo šalnų. Geriausią rezultatą pasieksite parinkę šiltą, pietų - pietvakarių saulės apšviestą vietą, užuovėjoje. Kriaušės yra kryžmadulkės, todėl didesnio derliaus užtikrinimui reikalinga, kad netoliese augtų panašiu metu žydinti kriaušė.
Esant kokybiškesnio derliaus poreikiui, vasarą gali būti retinamos užuomazgos. Bent 60 cm aplink kamieną neturi būti piktžolių.
Kriaušės, kaip ir obelys tinkamos auginti visais formavimo būdais. Tradicinių laisvai augančių vainikų formų kriaušės genimos kasmet pavasarį, dar prieš brinkstant pumpurams, kitų formų – vasaros pabaigoje.
KOPIJUOTI GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA
Charakteristikos
Jums taip pat gali patikti