- Nauja
Prekių pristatymas
FLAVOR HEART - širdelės formos vaisiai itin tamsia violetine ar net juoda odele ir saldžiais, sultingais, visiškai nerūgščiais vaisiais geltonu minkštimu. Skinami vasaros pabaigoje, nuo rugpjūčio vidurio iki rugsėjo vidurio. Skonyje juntamas slyvos saldumas ir abrikoso aromatas. Labai tinka šviežiam valgymui, ne tik konditerijoje bet ir kulinarijojse. Šios veislės nereikėtų painioti su 'pluerry' hibridu Candy Heart, jis yra kitas hibridas su vyšnių genais.
Kaip ir kiti 'pluot' hibridai, taip ir šis NĖRA savidulkis (napaisant to, kad rasite kitaip nurodančių šaltinių Lietuvoje) ir yra apdulkinamas japoninių slyvų (pvz. Santa Rosa, Methley, Burgundy) bei kitų 'pluot' hibridų, žydinčių panašiu metu (pvz. Flavor King, Dapple Dandy, Flavor Supreme).
Pluot, Plumcot, Aprium - tai įvairių rūšių slyvų ir abrikosų hibridai.
Pluot hibriduose yra apie 75 proc. slyvų (paprastai japoninių slyvų - Prunus salicina) ir apie 25 proc. abrikosų genų. Šie hibridai pradėti veisti apie 1980-uosius metus, jie pažangesni už senesnius Plumcot hibridus. Pasižymi saldžiu slyvų skoniu su lengvu abrikoso poskoniu, plona odele, dažnai nevienodos spalvos odele. Labai vertingi, turtingi antioksidantų, vitaminų A ir C, ląstelienos. Vartojami pirmiausia švieži, bet ir kepti, konservuoti ar kitaip perdirbti. Odelės spalva priklausomai nuo veislės gali varijuoti nuo žalsvos ar geltonos iki rožinės, raudonos ar tamsiai purpurinės. Vaisiai itin sultingi.
Charakteristikos
Jums taip pat gali patikti