

Prekių pristatymas
JOSTINE - nauja joštos (auksuotojo ir juodojo serbento hibrido) veislė
Vaisių skonis su lengva rūgštele, aromatingas. Uogos tamsiai violetinės, noksta nuo liepos pradžios, kekėmis po 2-4 dideles uogas. Gardžios šviežiam valgymui, bet tinka ir perdirbimui. Veislė tvirta ir krūminga. R. Bauer iš Breitbrunn, Vokietijoje, sukūrė Jošta hibridą (Ribes nidigrolaria) kryžmindamas ('Langtraubige Schwarze' x Ribes divaricatum) x ('Silvergieters Schwarze' x Ribes uva crispa 'Grüne Hansa').
Kartais tituluojamas "agrastas be dyglių" ar "saldusis serbentas". Taigi, šiuolaikiškas augalas su viskas viename: be dyglių, greit auga, nereikus, uogas lengva ir greita rinkti, jos saldesnės ir už agrastus ir už serbentus, juntamas ir serbentų kvapnumas ir jos yra universalaus kulinarinio panaudojimo (tinka net vynui gaminti), turi daug vitamino C – tad jas drąsiai rekomenduojame auginti ne tik pažengusiems sodininkams, bet ir visiems pradentiesiems. Tiesa, derėti pradeda vėliau nei serbentai ar agrastai, paprastai trečiais - ketvirtais metais. Deri ir ant pernykščių, ir ant naujų ūglių. Yra dar vienas pastebėjimas: jei jums labai patinka serbentai, jums gali nepatikti jošta, ir priešingai, jei manote kad serbentai yra neskanūs, jošta jums turėtų patikti.
Abejingų paprastai nepalieka. Vaiskrūmių kamieninės formos skiepytos maždaug 0,8-1,0 m aukštyje į Auksuotąjį serbentą (Ribes Aureum), kuris pats savaime taip pat veda skanius aukso spalvos vaisius, tačiau, norint auginti įskiepytąją veislę, ant kamieno atsirandančias atžalas reikia šalinti. Šiems augalams būtina atrama, kita priežiūra - kaip įprastų vaiskrūmių. Joštą siūlytume genėti stipriau už kitus vaiskrūmius, anksti pavasarį, dar nepradėjus brinkti pumpurams, palikti vos po keletą pumpurų ant kiekvienos šakos. Pakartotinai galima genėti vasaros gale, pašalinti į vainiko vidų augančias šakas ir plonas šakutes. Tokiu būdu po vienų - dviejų metų turėsite gražų medelį, pasiruošusį gausiai derėti.
Charakteristikos
Jums taip pat gali patikti