Paprastasis apynys - Humulus lupulus WESTBRAU
search
  • Paprastasis apynys - Humulus lupulus WESTBRAU
  • Paprastasis apynys - Humulus lupulus WESTBRAU

Paprastasis apynys - Humulus lupulus WESTBRAU

6,60 €
pristatysime nuo balandžio pab. (pagal grafiką)
  • maistinis apynys
  • aludarių veislė
  • tinka ir mėgėjams
Konteineris: 12Ø

Nuolaida perkant didesnį kiekį

Kiekis Vieneto nuolaida Sutaupote
10 25% 16,51 €
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

WESTBRAU - žiemai atsparus, daugiametis vijoklinis augalas. Kiekvienais metais susiformuoja naujas stiebas, kurio ilgis gali siekti 6-8 metrus. Vyriški ir moteriški augalai turi skirtingus žiedus ir apsidulkina vėjo. Nordbrau žydi moteriškais žiedais (spurgais). Vyriškas augalas nereikalingas, nebent naudosite sėkloms auginti.

Vieniems apyniai - tai sparčiai augantis vijoklis, kuris gali greitai suteikti privatumo, kitiems (herbalistams ir aludariams) - galimybė užsiauginti ekologiškai vaistinės ir maistinės žaliavos. Kiek yra žinoma, apyniai pradėti auginti Vokietijoje 736 m., o komerciniu būdu aludarių pradėti naudoti 1079 m. 

Valgomi ne tik apynio spurgai. Verdami jauni lapai ir ūgliai, skonis unikalus ir, daugumos nuomone, delikatesinis. Jaunus lapus galima vartoti salotoms (iki birželio pradžios). Iš lapų gaminama raminančio poveikio turinti arbata. Moteriškųjų augalų spurgai naudojami kaip alaus aromatizatorius ir konservantas. Jie taip pat turi vaistinių savybių. Eteriniai aliejai ir augalo ekstraktai naudojami gėrimams, pieno desertams, saldainiams, pudingams ir kepiniams.

Spurgai nuo neatmenamų laikų naudojami žolininkų; dažniausiai dėl savo raminančiojo, nuskausminančio, tonizuojančio poveikio kūnui ir sielai. Jų stiprus kartus skonis gali stiprinti ir skatinti virškinimą.

Išvesta įvairių kilmingų apynių veislių: šiauriniams regionams - Nordbrau, Magnum - "ale", "pilsner", "hefeweisen" tipo alui gaminti, o taip pat dekoratyvinių formų, geltonais lapais bei žemaūgių. 

Apyniai deri gausiai, paprastai rugpjūčio mėn., bet yra išvesta tiek ankstyvųjų, tiek vėlyvųjų veislių. Priklausomai nuo veislės, jie būna švaraus kartoko, vaisiško ar pikantiško aromato. Geriausia auga šiek tiek rūgščiame, gerai drenuotame dirvožemyje. Aukštis iki 3-6 m, plotis iki 1m. Atsparumas šalčiui 4 zona, -34C. 

Apyniai auga įvairiose dirvose, išskyrus labai kalkėtas. Labiausiai mėgsta gilų priemolį ir užuovėją. Pakenčia sausras, pakenčia pavėsį. 

Apynys kryžmadulkis, augalai būna vyriški arba moteriški. Lytį galima atskirti tik augalams pražydus.

4BOGHUMLUPWES_10
4 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
4 - 6 m.
6 - 10 m
Plotis
80 - 100 cm
100 - 125 cm
125 - 150 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
4A (-35°C)
Priežiūra
lengva
Drėgmė
drėgna, neužmirksta
Apdulkinimas
Kryžmadulkis
Derėjimas
rugpjūtis - rugsėjis
Genėjimas
galima smarkiai
rudens pab. ir žiemą
Sodo tipas
kotedžas - neformalus
miesto - kiemo
natūralistinis
Sodinimo vieta
Vijoklis ir siena
palei sieną
Dirvožemis
Molis
Priemolis
Smėlis
bet koks neužmirkstantis
derlingas
vid. derlingumo
Kita
Itin vertinga
vaistinis augalas