Mandevilė - Mandevilla RIO PINK
search
  • Mandevilė - Mandevilla RIO PINK
  • Mandevilė - Mandevilla RIO PINK
  • Mandevilė - Mandevilla RIO PINK

Mandevilė - Mandevilla RIO PINK

4,12 €
pristatome nuo kovo pradžios iki rudens, piko metu - pagal grafiką, kitu metu per 2-3 d.d.
  • žydi per visą sezoną
  • dekoratyvi ištisus metus
  • tankus vešlus krūmas
  • auginama ir kaip vijoklis, ir kaip svyranti
Konteineris: 10.5Ø
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

Mandevila (mandevilė) - tropinis kambarinis vijoklinis augalas, kilęs iš Centrinės ir Pietų Amerikos tropinių ir subtropinių miškų, labiausiai paplitusi Brazilijoje. Pavadinta XIX a. britų diplomato ir sodininko Henrio Mandevilio vardu.

Žydi itin ilgai nuo pavasario iki rudens. Spalvos - balta, rožinė, fuchsijos, tamsiai raudona, karmino raudona, kasmet išvedama naujų spalvų veislių. Žiedai turi švelnų malonų aromatą.

Medelyne Vitaflora galime pasiūlyti visų dydžių ir spalvų, kasmet, nuo kovo pradžios iki vėlyvo rudens. Augalai auginami nuo 9 cm iki 30 cm skersmens vazonuose, nuo keliolikos centimetrų iki pusantro metro aukščio, pateikiami su žiedais, standartiniuose, pakabinamuose vazonuose ir su atramomis.

Tai - nereiklus visžalis kambarinis vijoklis arba svyrantis augalas, kuriam vasarą reikia daug saulės ir šilumos. Aktyvaus žydėjimo ir augimo metu laistome vidutiniškai, nusistovėjusiu vandeniu, leidžiame žemės paviršiui šiek tiek apdžiūti, trešiame skystomis žydinčių gėlių trąšomis bent kartą per mėnesį. Aplinka gali būti kaitri, tačiau ji nemėgsta sauso oro, tuomet auginama šalia kitų augalų ar drėgmės šaltinio, rytiniu arba vakariniu metu (kad nenudegtų nuo vandens lašų vidurdienį) gali būti apipurškiama virintu ar kitu minkštu vandeniu (kad neliktų kalkių dėmių ant lapų). Jei nenorite apipurškinėti, vasaros metu reikėtų auginti ant palangės su rytine arba vakarine saule, arba per metrą- du nuo pietinio lango, be saulėkaitos vidurvasario vidurdienį. Labai mėgsta augti balkone ar terasoje, nebijo vėjo ir vėsių naktų. Lengvai vejasi aplink visas atramas, jos blizgūs stori lapai atrodo puikiai net tuomet, kai augalas nežydi.

Geriausiai peržiemoja vėsiose patalpose +9+14 temperatūroje, apysausėje retai ir negausiai palaistomoje dirvoje. Gali žiemoti ir ant saulėtos pietinės palangės, tačiau tuomet sausio mėn. reikalauja papildomo apšvietimo. Jei žiemos metu laikoma vėsiai ir sausai - praranda dalį apatinių lapų ir žiemos pabaigoje smarkiai apgenima, iki 30 cm. Jau nuo vasario mėn. pastatykite mandevilą saulėtoje vietoje, ten ji atželia su nauja energija ir balandį pražysta, žydi be pertraukų iki pat spalio mėn. Iš pradžių patręškite lapinių augalų trąšomis, kad paūgėtų, o tada pereikite prie žydinčių gėlių trąšų, turtingų kalio, pvz Lietuvoje turime įvairių fasuotojų platinamų rožinių miltelių trąšų, jos itin koncentruotos ir turtingos sudėties, visiškai tirpios ir palyginti nebrangios.
Dirvožemio pH neutralus, tap 6.0 ir 7.5, jai tikrai nereikia rūgščios ar kaip kitaip specialiai paruoštos dirvos ar vandens, paprastas universalus ir gerai pralaidus dirvožemis.

Kiti šio augalo pavadinimai - sundavilė, sudavila, sundavilla, dipladenija, dipladenia taip pat sutinkami, tai - tas pats augalas.

4VALMANPIN_15_30
27 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
80 - 100 cm
100 - 125 cm
125 - 150 cm
150 - 200 cm
Plotis
60 - 80 cm
80 - 100 cm
100 - 125 cm
Apšvietimas
pietinė pusė
rytinė pusė
saulėta
vakarinė pusė
USDA zona
10B (+2 °C)
Priežiūra
vidutinė
Drėgmė
sausrai pakantus
Žydėjimas
Nepertraukiamas
ankstyvas
ant šiųmečių ūglių
balandis - birželis
liepa - rugsėjis
pavasario pab. - vasaros pr.
rugpjūtis - spalis
vasaros pab. ir rudenį
vasaros pr. ir vid.
vasaros vid. ir rudens pr.
žydi iki vėlyvo rudens
Žiedų spalva
rožinė
Žiedas
2.5 - 4 cm
Kvapas
švelnus
Lapai
blizgūs
šviesiai žali
žali
Genėjimas
galima smarkiai
lengvas bet kada
žiemos pab.
Sodo tipas
subtropinis
vazonas ar terasa
Dekoratyvus
pavasarį
rudenį
vasarą
visais metų laikais
žiemą
Dirvožemis
bet koks neužmirkstantis
derlingas
vid. derlingumo
Dirvos pH
5.5 - 7
Kita
efektingas
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms

Jums taip pat gali patikti