

Prekių pristatymas
Raudondyglė avietė (Rubus phoenicolasius) - iš Azijos kilusi aviečių rūšis, Europoje ir JAV iš pradžių pristatyta kaip dekoratyvinis augalas, vėliau kai kur paplito ir kaip natūraliai gamtoje auganti avietė. Uogos truputį smulkesnės už aviečių, santykiniai dideliais kauliukais, tačiau labai saldžios ir skaniai valgomos. Deri rugsėjo pradžioje. Užauga 3 x 1 m. Beveik nekirmija, nes aplink vaisių beveik iki pat prinokimo turi pūkelius. Labai dekoratyvi, raudoni ūgliai gerai atrodo žiemą. Toleruoja dalinį pavėsį.
Avietes žmonės augina jau nuo seno (manoma, kad jos kilusios iš Azijos), yra įrodymų, kad jas valgė mūsų protėviai gyvenę urvuose. Tai daugiametis krūmas, vienoje vietoje galintis augti apie 12 metų. Tinkamiausia dirva avietėms yra neužmirkstanti (kur sunkus molis, auginama pakeltose lysvėse ir pasirenkamos atspariausios ligoms veislėms), neutrali ar apyrūgštė, pakankamai derlinga ir turtinga organinėmis medžiagomis. Avietes reikia apdulkinti, todėl jos pritraukia bites, kamanes, drugelius. Avietės būna 2-jų rūšių: vasarinės - derančios vasarą ant pernykščių ūglių (po derėjimo ūgliai nupjaunami) ir remontantinės - derančios rudenį ant šiųmečių ūglių (pernykščiai ankstų pavasarį nupjaunami). Dauguma žiemoja lauke iki -35C, 4 zona, vazone išlaikytų žemiau -20C. Augumas: aukštos 1.5+ m., vidutinės apie 1.5 m., žemos iki 1.5 m ir nykštukės. Vazonams iki 20 l tinka nykštukės, didesniems – žemos. Aviečių lapai ir šaknys gerai žinomi dėl savo vaistinių savybių – malšina skausmą, uždegimus, iš jų galima daryti arbatas, kompresus, skalavimo priemones.
Charakteristikos