Gluosnialapis ąžuolas - Quercus shumardii
    search
    • Gluosnialapis ąžuolas - Quercus shumardii
    • Gluosnialapis ąžuolas - Quercus shumardii

    Gluosnialapis ąžuolas - Quercus shumardii

    0,00 €
    pristatome per 1-4 d.d. pagal grafiką
    • jaunas medis piramidės formos
    • toleruos lengvą pavėsį
    Konteineris: 17Ø C2
    Aukštis: 80-100CM
    Pasirinkite: pavasario pristatymui
    Kiekis
    yra sandėlyje

     

    Prekių pristatymas

    Gluosnialapis ąžuolas - natūraliai auga Š. Amerikoje, pelkingų vietovių pakraščiuose. Geriausiai auga molingame dirvožemyje. Jaunas medelis būna piramidės formos. Žydi nuo balandžio iki gegužės, o gilės pasirodo rugsėjį-spalį. Savidulkis. Šis ąžuolas gali augti ir lengvame pavėsyje (pvz. pamiškėje). Geriau augs drėgnoje dirvoje. Toleruoja gan stiprų vėją, bet pajūrio klimatas netinka. USDA atsparumo zona 5. 

    Ąžuolas turi ilgą medicininio naudojimo istoriją. Žievė nuimama nuo 5–12 metų šakų ir džiovinama vėlesniam naudojimui.

    Ąžuolas. Savidulkis lapuotis medis paplitęs visoje Lietuvoje, natūraliose augimvietėse gali augti tūkstantį ir daugiau metų. Auga lėtai, iki 30 metrų.

    Augs priemolio ir molio (taip pat labai sunkiose) dirvose. Jauni augalai pakenčia pavėsį.

    Medicinoje naudojama augalo žievė - poveikis priešuždegiminis, antiseptinis, tonizuojantis ir kt. Gilės gali būti naudojamos kavai gaminti. Naudingas ir laukinėms bitėms.

    Lietuvoje natūraliai auga paprastasis ąžuolas ir sparčiai plinta raudonasis ąžuolas, kuris nereiklus dirvai ir vietai. Esama ir kitų auginti perspektyvių, atsparių ir vertingų ąžuolų rūšių, išvesta daug dekoratyvinių formų. -35C laipsnius šalčio išlaiko pelknis (palustris), dvispalvis (bicolor), raudonasis ir dauguma kitų rūšių ir hibridų.

    Dendrologų susirūpinimą kelia ąžuolų nykimas, jų belikę miškuose vos 2 proc., jie kertami eksportui, o atsodinti nespėjama. Besikeičiant klimatui, daugėjant kaitrų ir sausrų šie medžiai silpsta ir nyksta natūraliai: mažėjant gruntinio vandens lygiui, esant itin vėlyvoms pavasario šalnoms, šiltais ir drėgnais periodais puola lapsukis ir miltligė.

    Prieš sodindami ąžuoliuką pasirūpinkite, kad jis augtų tinkamoje vietoje ir dirvoje. Nepakanka vien iškasti didesnę duobę ir pripilti komposto, juk ąžuolas ne obelis, augs ne 20, bet 2000 metų toje pačioje vietoje. Dzūkijos smėliuose iškasant dideles duobes galima auginti nebent žemaūges skiepytas dekoratyvines formas arba sodinti arti vandens telkinių. Ąžuolai mėgstą turtingą nerūgščią, drėgmę išlaikančią (pvz. priemolio) dirvą. Gerai auga vietose kur aukštas gruntinis vanduo. Mėgsta augti kitų medžių apsuptyje, tačiau pavėsiui atsparūs tik jauni augalai, todėl ąžuolams augant, teritoriją aplink juos reikės šviesinti, iškirsti trumpaamžius medžius ar krūmus, o ilgaamžius derėtų iškart sodinti atokiau, kad pakaktų vietos ateityje.

    5BATQUESHU/4
    4 Prekės

    Charakteristikos

    Aukštis
    10 - 15 m
    Apšvietimas
    dalinis šešėlis
    saulėta
    USDA zona
    4A (-35°C)
    Priežiūra
    nereikia
    Drėgmė
    drėgna, neužmirksta
    užmirkimui pakantus
    Žydėjimas
    balandis - gegužė
    Lapai
    puošni rudens spalva
    pusiau blizgūs
    raudoni
    žali
    Apdulkinimas
    Visiškai savidulkis
    Sodo tipas
    architektūrinis
    miesto - kiemo
    Sodinimo vieta
    sodas
    sodo apvadas
    Dirvožemis
    Molis
    Priemolis
    derlingas
    Kita
    Itin vertinga
    akcentas
    pritraukia bites
    Atsparumas ligoms
    atsparus ligoms