Kinkanas - Citrus fortunella margarita kumquat
search
  • Kinkanas - Citrus fortunella margarita kumquat
  • Kinkanas - Citrus fortunella margarita kumquat
  • Kinkanas - Citrus fortunella margarita kumquat

Kinkanas - Citrus fortunella margarita kumquat

24,79 €
užsakius iki vasario pab., pristatoma III-VI mėn. pagal grafiką, kitu metu teiraukitės dėl galimumo
  • žydi nuo kovo
  • augina vasius rugsėjį - gruodį
  • prinoksta sausį - gegužę
  • odelė saldi, primena levandas ir citrusus
  • minkštimas gaivinančio skonio
Konteineris: 15Ø C1.5
Aukštis: 30-40CM
Forma: 20 cm kotu
Dekoravimas: 1-2 vaisiai
Kiekis
šiuo metu neturime - išankstinis užsakymas

 

Prekių pristatymas

Kinkanas - vienas lengviausiai auginamų citrusų gardžiais vaisiais ir valgoma odele. Jis pakenčia sausras, gerai mezga vaisius ir turi puikų žiedų aromatą. Žydi vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje, vaisiai auga per visą rudenį, o nokti pradeda nuo sausio, pilnai prinoksta pavasarį, o paskutinieji vaisiai nukrenta prieš pat naujus žiedus. Žiemos metu rekomenduojama laikyti vėsioje patalpoje, o vasarą lauke. Jei vasaros metu auginsite kambaryje, žiedus apdulkinkite minkštu teptuku, kad gauti maksimalų derlių.

Dėmesio: visiems kinkanams reikia šiek mažiau laistymo nei kitiems citrusams, todėl VISUOMET leiskite žemės paviršiui apdžiūti.

Origin

Remarkably cold hardy, the Kumquat Fortunella Margarita is the most common species of kumquat, being introduced to the US from Japan in 1885 and Europe in the early 20th century. Now a well-known ingredient, its fruit combines zesty flesh with a skin reminiscent of lavender crossed with citrus.

Flowering/fruiting

Often referred to as the oblong or teardrop kumquat due to the shape of its fruit, Ophelia is a highly productive plant, presenting a healthy crop of fruit from the mid to late winter…and a spectacular display of bright orange against the dark green foliage. The tree is smaller growing and dwarf in nature, making it ideal for pots…and as beautiful, colorful gifts for the home. The most unusual feature of the Nagami kumquat is that the fruit is eaten whole, skin and all. This is, of course, not advised for many citrus trees…The reason for this is that although the flesh is quite sour, the skin is surprisingly sweet. When eaten together the two harmonise, producing a distinct refreshing sensation. Some even bite the end of the fruit and squeeze out the excess juice - leaving only the sweetness of the skin. The kumquat has become quite the fashionable delicacy and can be used to make all manner of preserves and marmalade. A gift that keeps on giving… Note: The Kumquat family needs less watering than all other citrus varieties.

3GTJCITMARG_1

Charakteristikos

Sodo tipas
vazonas ar terasa
viduržemio jūros klimato
Sodinimo vieta
šiltnamis, oranžerija