Rožė - Rosa FELICIA
search
  • Rožė - Rosa FELICIA

Rožė - Rosa FELICIA

13,21 €
pristatymo eilė 1-2 savaitės
  • žydi nepetraukiamai
  • stiprus muskuso aromatas
  • nereikalauja genėjimo
  • atspari ligoms
Konteineris: C3R
Poskiepis: skiepyta
Forma: 3+ šakų
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

FELICIA - augi, stambi, nepertraukiamai žydinti "muskusinė" krūminė rožė, išvesta Pembertono, sukryžminus Trier х Ophelia dar 1928 m, tačiau dėl daugelio priežasčių populiari ir mėgstama iki šiol.

Palyginti su kitomis Hybrid Musk rožėmis, šios žiedai ir stambesni (6-7.5 cm) ir pilnaviduriškesni, o kekės didesnės bei puresnės. Smailūs rožiniai pumpurai išsikleidžia į neformalios išvaizdos, šviesiai sidabriškai rožinius žiedus, kurių spalva arčiau centro vis intensyvėja. Kol pilnai neišsiskleidę, jie panašus į arbatinių hibridinių rožių, vėliau susiformuoja rozetės. Pilnai pražydę žiedai įgauna šviesų lašišų atspalvį, o saulėkaitoje nužydėdami išdega iki kreminių. Žydi kekėmis nuo 5 iki 50 žiedų ant vis naujų ūglių. Didžiausios žydėjimo bangos - vasaros pradžioje ir rudenį, o vidurvasarį žydi ne taip gausiai, tačiau nepertraukiamai. Vėsiu oru ir daliniame šešėlyje žiedų spalva ryškesnė. Aromatas vaisinis-muskuso, apystipris. Rudenį mezga vaisius.

Geras šakotas krūmas, išauga vidutiniškai iki 150 x 150 cm, bet dažnai ir platesnė. Gerai atrodo ir kaip vijoklis ant atramos. Pirmus kelis metus genėjimo nereikalauja. Pakanti pavėsiui. Lapija sveika, jauna - su bronzos atspalviu, vėliau tamsiai žalia, o antroje metų pusėje įgauna melsvai-žalsva spalvą. Labai populiari Anglijoje dėl atsparumo vėsiam ir drėgnam klimatui. USDA 6A, -23C.





3TWNROSFEL_7
3 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
125 - 150 cm
Plotis
150 - 200 cm
200 - 250 cm
Apšvietimas
dalinis šešėlis
saulėta
USDA zona
6A (-23 °C)
Priežiūra
vidutinė
Žydėjimas
Nepertraukiamas
Žiedų spalva
rožinė
švelni
Žiedas
6 - 8 cm
pilnaviduris
Kvapas
muskuso
vaisių
Lapai
blizgūs
spalva kinta
Genėjimas
nebūtinas
Dirvos pH
5.5 - 7
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms