Koloninė obelis - Malus domestica ULDIS
search
  • Koloninė obelis - Malus domestica ULDIS
  • Koloninė obelis - Malus domestica ULDIS

Koloninė obelis - Malus domestica ULDIS

16,45 €
pristatymo eilė 1-2 savaitės

ankstyva vasarinė, labai stambūs vaisiai

Konteineris: P16X16X20/C3.5
Poskiepis: skiepyta
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

ULDIS - Dobelės institute Latvijoje sukurta labai ankstyva vasarinė veislė. Vaisiai stambūs ir labai stambūs, apie pusė paviršius nusispalviną raudonais dryžiais, skanūs. Sunoksta liepos viduryje. Medis augus, lapotas, todėl skiepijamas tik į labai žemus poskiepius, derėti pradeda anksti, gali pramešiuoti. Veislė atspari šalčiui ir ligoms. Veislė licenzijuota.

_x000D_

Koloninės obelys – vienos šiuolaikiškiausių auginimo formų, tinkamų auginti tiek ankštuose kiemuose, tiek ir pramoninam auginimui. Jas galima sodinti greta viena kitos, išilgai takelių, netgi formuoti iš jų gyvatvores. Genimos minimaliai, tik formos palaikymui. Kolonomis galima auginti ir kai kurias tradicines obelis, jų vainiką formuojant „vaza“.

_x000D_

Obelys vietai ir dirvai mažiau reiklios nei kiti vaismedžiai, tačiau geriausiai auga gilesniame priemolyje, dirva turėtų būti neužmirkstanti (ypač svarbu desertinėms veislėms), neutrali. Jei dirva rūgšti, ją būtina kalkinti. Obelys geriausiai auga saulėtose, nuo vėjų apsaugotose vietose, tačiau kitaip nei dauguma kitų vaismedžių, gali augti ir pavėsyje su sąlyga, kad augimo metu bent pusę dienos būtų apšviestos. Aplink kamieną bent 60cm spinduliu neturi būti piktžolių. Kad derlius būtų kokybiškas, vasarą retinamos užuomazgos.

4ZASMALDOMKULD_10
7 Prekės