Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
search
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT
  • Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT

Rožė - Rosa CUTHBERT GRANT

12,38 €
pristatysime balandžio 18-19 d. (išskyrus išimtis pagal grafiką)
  • žiedai 7-8 cm, stipraus aromato
  • gražiai nusvyra
  • atspari ligoms ir šalčiui
Konteineris: 15Ø C1.5
Poskiepis: savašaknė
Forma: 3+ šakų

Nuolaida perkant didesnį kiekį

Kiekis Vieneto nuolaida Sutaupote
10 2,50 € 25,00 €
Kiekis
Paskutinė prekė

 

Prekių pristatymas

CUTHBERT GRANT - viena geriausių EXPLORER® serijos Suffulta hibridinių rožių. Atsparumą šalčiui paveldėjo iš Assinboine ir R. Arkansana, o spalvą - iš avietinės arbatinės hibridinės rožės Chrimson Glory. Žiedai puikios tamsiai raudonai-purpurinės spalvos, gražiai deri prie pilkšvai žalių lapų. Žydi kekėmis po 3 - 9, ant aukštų žiedkočių. Žiedynai sunkūs, todėl gražiai nusvyra, malonus stiprokas aromatas. Žydėti pradeda viena pirmųjų, o po ilgos pertraukos ir vėl pražysta, jau violetiškesniais žiedais. Labai atspari ligoms, tačiau drėgname klimate rudeniop gali susirgti dėmėtlige. Užauga 120-150 x 120 cm krūmas. Atsparumo zona 3B.

Kanadietiškos rožės vadinamos išskirtinėmis dėl savo atsparumo šalčiui, ir nieko nuostabaus, nes jos išvestos Kanados prerijose, Mordene, Manitoboje, kuri randasi 3-ioje USDA šalčio atsparumo zonoje kur žiemos temperatūros krenta net iki -39C. Mordeno eksperimentinis ūkis, vėliau pavadintas Mordeno tyrimų stotimi, įsteigtas vyriausybės 1915 metais. Ūkyje tradiciškai bandomos rojaus obelys ir javai, bet pasaulyje žinomu jis tapo dėl dekoratyvinių augalų ir ypač dėl atsparių krūminių rožių sukūrimo. 
Jau nuo 1962 m. pradėtos hibridizuoti “Parkland” serijos rožės, kryžminant Rosa arkansana, kuri, nors ir labai atspari, bet žydi tuščiaviduriais pavieniais žiedais. Dr. Henry Heard Marshall ją sukryžmino su floribundinėmis rožėmis ir taip sukūrė per 40 veislių tarpusavio hibridų. Šiandien žinomiausi jų “Prairie Joy”, “Morden Sunrise”, “Morden Snow Beauty”, “Morden Amorette”, “Morden Blush”, “Morden Fireglow”, “Cuthbert grant”, “Winnipeg parks” ir “Hope for Humanity”. Šios rožės pakenčia iki -35C žiemos šaltį, ir net po ekstremalios žiemos atželia kompaktiškesnis krūmas. Jos atsparios ligoms, reikalauja tik minimalios profilaktikos, sezono metu žydi pakartotinai ir būna visokių spalvų. Analogiškomis savybėmis pasižymi ir kanadietiškos “Explorer” serijos rožės, kai kurios jų pavadintos žinomiausių Kanados meno veikėjų vardais, iš jų žinomiausios “De Montarville”, “George Vancouver”, “J.P. Connel”, “John Cabot”, “John Davis”, “Lambert Closse”, “William Baffin”.

Mordeno tyrimų stoties rožių programa baigėsi 2010 metais, tačiau Morden serijos rožių tolimesnį vystymą perėmė Kanados Medelynų ir Kraštovaizdžio Asociacija (CNLA), ir tęsia genetinius tyrimus.
Parengta pagal Agriculture and Agri-Food Canada (AAFC, Morden, Manitoba, Canada) informaciją.

3TWNROSCUTGRA_4
1 Vienetas

Charakteristikos

Aukštis
100 - 125 cm
125 - 150 cm
Plotis
100 - 125 cm
Apšvietimas
saulėta
USDA zona
3 (-39 °C)
Priežiūra
vidutinė
Drėgmė
sausrai pakantus
Žydėjimas
Pakartotinis
Žiedų spalva
purpurinė
Žiedas
6 - 8 cm
Kvapas
švelnus
Dirvožemis
bet koks neužmirkstantis
Dirvos pH
5.5 - 7
Atsparumas ligoms
atsparus ligoms
itin atsparus dėmėtligėms
itin atsparus miltligėms