Japoninė slyva - Prunus salicina BLACK AMBER
search
  • Japoninė slyva - Prunus salicina BLACK AMBER
  • Japoninė slyva - Prunus salicina BLACK AMBER
  • Japoninė slyva - Prunus salicina BLACK AMBER

Japoninė slyva - Prunus salicina BLACK AMBER

12,39 €
pristatysime dar balandį ! (išskyrus išimtis pagal grafiką)
  • deri nuo liepos pabaigos ir rugpjūtį, vid. vėl.
  • minkštimas tvirtas, saldrūgštis, subalansiuoto skonio
  • "kiniško-japoniško" tipo
  • rausvai oranžinės spalvos minkštimu
  • puikiai tinka vazone terasoje
Konteineris: P9 C0.5
Kiekis
yra sandėlyje

 

Prekių pristatymas

BLACK AMBER - koloninė japoninė slyva, išvesta J.H.Weinerberger iš Fresno, Kalifornia (JAV), 1980 metais. Vidurio sezono, itin derlinga, deri stambiais, apvaliais ar net truputį suplotais tamsiai violetinės/mėlynos spalvos vaisiais. Odelė stora, bet ne kieta, todėl ilgai išsilaiko skinta ir nebijo transportavimo. Bet svarbiausia - skonis, jis itin geras, kompleksiškas, itin saldus, tačiau gerai subalansuoto saldumo ir rūgštumo. Minkštimas sultingas, gintaro geltonumo, o arčiau kauliuko ir raudonas, kauliukas atsiskiria lengvai. Lietuvoje deri nuo rugpjūčio pradžios.

Slyvas geriausia valgyti šviežias, skinant tiesiai nuo medžio, ir, žinoma, galima visaip perdirbti. Jei konservuotų slyvų skonis pernelyg švelnus, jūs visuomet galite jį parškinti laimo ar spanguolių sultimis.

Slyva žydi gegužę, ir reikalinga kita tuo pačiu metu žydinti slyvų veislė, geriausia japoninė arba renklodė, taip pat Viktorija. Augumas saikingas, iki 2.5-4 m priklausomai nuo poskiepio. Genėti beveik nebūtina, nebent norite riboti medžio augimą. Ribojamasis gėnėjimas atliekamas bet kada po žydėjimo ir iki derliaus nuėmimo. Atspari iki -29C. Jei auginsite ne atvirrame grunte, bet vazone, žiemai reikia įnešti į nešildomas patalpas ar įkasti su vazonu pvz. šiltnamyje

Kaip ir kitoms slyvoms, ideali dirva - vidutinio ir žemesnio derlingumo, tačiau drėgmę išlaikanti ir jai pralaidi, silpnai rūgšti ar neutrali. Vieta slyvoms turi apsaugota nuo šiaurės krypčių vėjų, ideali - pietvakarių ir vakarų namo pusė, kaip ir kitiems kaulavaisiams.

  Slyvos geriausiai auga nuo vėjų apsaugotose šiltose (aukštesnėse) sodo vietose, kad būtų apsaugotos nuo šalnų žydėjimo metu. Labiausiai tinkama dirva – molis ir priemolis, tačiau neužmirkstanti, neutrali arba silpnai rūgšti. Aplink kamieną bent 60cm spinduliu neturi būti piktžolių. Esant poreikiui retinamos užuomazgos. Siekiant sulaukti didesnio derliaus, sausrų metu turėtų būti laistomos. Slyvos tinkamos auginti visais formavimo būdais. Genimos pavasarį atšilus orams, brandesni medžiai genimi vasarą.

 

4VALPRUSALBLAAMB_24
20 Prekės

Charakteristikos

Aukštis
2.5 - 4 m.
Plotis
150 - 200 cm
USDA zona
5B (-27 °C)
Apdulkinimas
Kryžmadulkis
Derėjimas
ankstyvas
liepa - rugpjūtis
rugpjūtis - rugsėjis
rugsėjis - spalis
vid. vėlyvumo
Vaisių dydis
vidut. dydžio
Vaisių skonis
delikatesinis
saldus
saldžiarūgštis
subalansuotas
šviežiam valgymui

Jums taip pat gali patikti